Cora Brătianu, gazda unei competiții de șah adresată copiilor

350
1

Articole de la același autor

În week-end, Cora Brătianu va găzdui competiția "Black Sea & Cora Week-end chess", competiție de șah adresată copiilor U8, U12 și U14, atât la feminin, cât și la masculin. Până acum, s-au înscris puțin peste 100 de copii, însă organizatorii au dat un număr limită de 250 de locuri. Înscrierile rămân deschise, iar cine dorește se poate înregistra și în ziua competiției. 


Concursul va începe sâmbătă, la ora 10.00, când se va da startul primelor partide. Duminică sunt programate finalele. Sistemul de joc va fi tip elvețian. Ocupanții primelor trei locuri vor primi medalii. De asemenea, locul I va fi recompensat cu un ceas digital de șah, iar locurile II și III vor primi truse de șah. Toți participanții vor primi câte un mic premiu de participare. Premiile sunt în valoare de totală 4.000 de lei. 


"Titulatura sub care se desfășoară competiția, week-end șahist, arată de fapt și scopul ei, să vină cât mai multă lume, cât mai mulți tineri, copii ca să joace. Pentru cei mici, vor fi poate primele începuturi într-ale șahului, descoperirea lui, a jocului și chiar așa trebuie tratat, ca un joc. Concursul a fost gândit și pentru cei mai mari, legitimați, în vederea împlinirii nevoii de competiție. Îi așteptăm cu drag pe toți cei care vor să vină să îmbine acest joc cu plăcerea unui sfârșit de săptămână și poate că urmează și o selecție din parte antrenorilor, a instructorilor de șah care îi vor vedea la lucru", a declarat, ieri, prof. Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța, în cadrul unei conferințe de presă premergătoare competiției. 


La conferință, au mai participat Anca Petcu, instructor la Școala de Șah pentru copii "Anca", Daniel Ene, președintele Asociației Black Sea Equilibrium, Andrei Talpeș, președintele Asociației Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor, și Oana Stoian, reprezentantul Papetăriilor Arafura, unul dintre sponsorii turneului. De asemenea, și gazda competiției, Cora Brătianu, este sponsorul acestui turneu. 


Comentează știrea

Sah...
6 mai 2015
...Mat!

am inteles ca participa si Cici...iar mananca premiile copiilor, foame mare, domnilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4486 secunde