Copiii joacă oină în cadrul proiectului „Vara pe uliţă!”, la Muzeul Satului

194
Copiii joacă oină în cadrul proiectului „Vara pe uliţă!”, la Muzeul Satului - copiii-1626378601.jpg

Articole de la același autor

S-a dat startul proiectului „Vara pe uliţă!”, derulat de Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, în colaborare cu Federaţia Română de Oină.

Începând de joi, 15 iulie, şi până în data de 7 august, oina este prezentă în cadrul acestei tabere de creaţie. Copiii care fac parte din proiect vor fi iniţiaţi în oină de personal din partea federaţiei.

„Mulţumim mult celor care au răspuns prezent la acest proiect de suflet al nostru”, a transmis constănţeanul Nicolae Dobre, preşedinte al Federaţiei Române de Oină, partener al Taberei de creaţie „Vara pe uliţă”.

Din 12 iulie şi până pe 7 august, copiii își vor petrece vacanţa de vară într-o atmosferă prietenoasă şi rustică, ce amintește de curtea bunicilor de la ţară. Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiţie şi cultură şi de a duce meşteşugurile tradiţionale mai departe.


„Timp de patru săptămâni, copiii vor lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară, care îi vor iniţia în tainele meşteşugurilor populare: olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecţionat păpuşi, măşti şi podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn şi pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, gravură, dansuri populare, modelaj în lut, confecţionat jucării din lemn, pictură de şevalet, artă medievală”, au transmis organizatorii evenimentului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.325 secunde