Constănțenii, vedetele Campionatului European de Kung Fu

215
Constănțenii, vedetele Campionatului European de Kung Fu - delegatia-1480352147.jpg

Articole de la același autor

La Sala Polivalentă "Sikonko" din Sofia (Bulgaria), s-a desfășurat Campionatul European de Kung Fu, ediția 2016. La competiție, au participat 139 de sportivi din nouă țări - Albania, Armenia, Bulgaria, Grecia, Macedonia, România, Rusia, Serbia și Ucraina, ce au trebuit să se întreacă în patru discipline: Tuishou, Light-Fighting Sanda, Sanda și Total-Contact Fighting, la individual. 


Delegația României la Sofia, formată din 10 sportivi, trei antrenori și patru arbitri, s-a descurcat excelent, reușind să strângă nu mai puțin de 20 de medalii: 13 de aur, șase de argint și una de bronz. 


Iată rezultatele obținute de sportivii români: seniori 18-34 ani, Ciprian Otsache - aur la Total-Contact Fighting (-80 kg, Sakura Constanța, antrenor Valeriu Ariton), Marius Sandu - două medalii de argint, la Light-Fighting Sanda și Total-Contact Fighting (-65 kg, Axiopolis Cernavodă, antrenor Mircea Stoian) și Elena Pavel - aur la Tuishou și argint la Light-Fighting Sanda (+65 kg, CS Comunal Mihail Kogălniceanu, antrenor Laurențiu Palangă); juniori 16-17 ani, Tudor Bocai - două medalii de aur la Tuishou și Light-Fighting Sanda (-65 kg, CS Marea Neagră, antrenor Florin Iordănoaia), Denis Derviș - două medalii de argint, la Light-Fighting Sanda și Total-Contact Fighting (-70 kg, CS Taichido-Ryu, antrenor Marcel Ilașcu); cadeți 14-15 ani, Ștefan Ilașcu - două medalii de aur, Light-Fighting Sanda și Total Contact Fighting (-65 kg, CS Taichido-Ryu, antrenor Marcel Ilașcu), Robert Sandu - aur la Tuishou și bronz la Light-Fighting Sanda (-60 kg, CS Marea Neagră, antrenor Florin Iordănoaia), Andreea Mocanu - aur la Tuishou Open, argint la Tuishou și din nou aur la Light Fighting Sanda (-60 kg, CS Comunal Mihail Kogălniceanu, antrenor Laurențiu Palangă) și Eduard Olteanu - două medalii de aur, la Tuishou și Light Fighting Sanda (-55 kg, CS Comunal Mihail Kogălniceanu, antrenor Laurențiu Palangă); copii 8-9 ani, Valentina Panait - două medalii de aur la Tuishou și Light-Fighting Sanda (-25 kg, Axiopolis Cernavodă, antrenor Mircea Stoian). 


"Campionatul a fost organizat pe durata a 9 ore, deoarece organizatorii au introdus încă o probă de concurs, Tuishou. Chiar dacă sportivii români nu au fost special pregătiți pentru această probă, anunțată doar cu o zi înainte, totuși ei s-au mobilizat și au reușit să se impună la multe categorii de vârstă și greutate. A fost un concurs dificil, cu sportivi foarte bine pregătiți la cadeți, juniori și seniori. Cea mai spectaculoasă probă a fost însă cea de Sanda (probă de full-contact cu proiectări), care a atras atenția celor prezenți în sală, cu meciuri foarte frumoase. Din nefericire, România nu a avut niciun sportiv la această probă, pentru că cei înscriși nu au avut parteneri la categoriile lor de greutate. Felicităm sportivii pentru rezultatele obținute, antrenorii pentru eforturile de pregătire a lor și pentru grija față de sportivi, arbitrii care au ajutat la buna desfășurare a campionatului și conducerile cluburilor Axiopolis-Sport Cernavodă și CS Comu-nal Mihail Kogălniceanu, pentru sprijinirea sportivilor pentru a se deplasa în Bulgaria", a declarat președintele Aso-ciației Române de Kung Fu, Florin Iordănoaia, 6 Duan Kung Fu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6664 secunde