Constănțenii Selma Cadâr și Ștefan Paloși, medaliați la "Europenele" de la Klosters

351
Constănțenii Selma Cadâr și Ștefan Paloși, medaliați la

Articole de la același autor

În stațiunea montană Klosters, situată la peste 1.100 metri altitudine în Alpii elvețieni, s-a desfășurat o nouă ediție a Campionatelor Europene de Tenis pentru juniori, prilej pentru tinerii sportivi români de a-și demonstra o dată-n plus măiestria. 


Delegația României a fost formată din patru sportivi: Andreea Prisăcariu (CSM București), Filip Cristian Jianu (Dinamo București) și constănțenii Selma Cadâr (LPS-CSS Constanța) și Ștefan Francisc Paloși (CSA Steaua București) și a cucerit două medalii.


Dacă în probele de simplu compatrioții noștri nu s-au descurcat atât de bine, fiind eliminați în primele tururi, la dublu situația fost diametral opusă. 


Cuplul Filip Jianu/Ștefan Paloși a cucerit medalia de aur după ce a învins în ultimul act echipa suedeză formată din Erik Grevelius și Gustaf Strom, scor 7-6 (4), 7-6 (5). Cotați cu a patra șansă la câștigarea competiției, românii au dat peste cap toate calculele de pe hârtie, iar în drumul către aurul european au mai dispus de elvețienii Yannik Steinegger/Damien Wenger (6-3, 3-6, 12-10 - semifinală), de rușii Alendr Binda/Savriyan Danilov (6-4, 6-4 - sferturi de finală), de estonienii Daniil Glinka/Robin Parts (6-3, 7-6 (3) - optimi de finală) și bielorușii Artsiom Barzdin/Martin Borisiouk (6-3, 7-6 (3) – turul secund). În runda inaugurală, sportivii au avut cale liberă. 


În ierarhia ITF, destinată celor mai valoroși tineri jucători din lume, Filip Jianu se menține pe locul 15, în timp ce Ștefan Paloși, cel care a început anul de pe locul 20, pierde teren și ocupă actualmente poziția 89. Ascensiunea lui Ștefan Paloși a fost înfrânată de o accidentare mai veche, ce l-a ținut departe de teren, în primele patru luni ale anului.


Foarte bine s-a descurcat și cea de-a doua sportivă șlefuită la malul mării, Selma Cadâr. Jucătoarea de 18 ani a făcut echipă cu Andreea Prisăcariu, însă au pierdut finala probei de dublu, în fața italiencelor Elisabetta Cocciaretto și Federica Rossi, scor 6-4, 5-7, 7-10. În precedentele patru tururi, româncele cedaseră un singur set, în semifinala împotriva principalelor favorite ale probei, rusoaicele Margaryta Bilokin și Viktoria Dema, scor 6-4, 5-7, 10-8. În clasamentul ITF, constănțeanca Selma Cadâr ocupă locul 47, în timp ce colega sa, Andreea Prisăcariu, poziția 72.


Echipa națională masculină U12 a României și-a asigurat prezența la turneul final al competiției Nations Challenge Cup, după ce a trecut de echipele similare are Turciei, Ungariei, Georgiei și Bulgariei. Din echipă fac parte Călin Teodor Știrbu (AS Tenis Club București), David Cristian Carteputredă (VIVA Tenis Club Galați) și constănțeanul Luca Preda (CS Samtronic Constanța). Turneul final este programat în perioada 9-12 august, în Franța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4129 secunde