Constănțenii, evoluție senzațională la Cupa României la kendo

321

Articole de la același autor

Zilele trecute, la Miercurea Ciuc, s-au desfășurat întrecerile celei de-a 21-a ediții a Cupei României la kendo. Beneficiind de participarea a 65 de sportivi, legitimați la 14 cluburi, competiția s-a derulat sub semnul ambiției și combativității, într-o deplină sportivitate. 


Constanța a fost reprezentată la Cupa României la kendo de doi sportivi, Adrian Moise și Ervin Ciorabai, ambii de la clubul Kaybukan, obținând rezultate bune și foarte bune la toate probele la care au evoluat. 


Astfel, cei doi kendoka de pe litoral au cucerit medalia de bronz în întrecerea pe echipe, împreună cu alți doi sportivi de la clubul Hargita, cu care au făcut echipă. Deși au luptat cu o echipă formată din patru sportivi în loc de cinci, echipa lor mixtă a ajuns până în semifinale, fiind învinsă, la mare luptă, de echipa din Târgu Mureș, ocupanta locului doi. La individual seniori special (peste 40 ani), Adrian Moise a câștigat locul 1 în finala cu Grigore Pindelea, de la clubul Museido din Vatra Dornei, după ce a eliminat sportivi clasați în Top 10 în kendo-ul românesc. "Este prima ediție a Cupei României 40+ și ne bucurăm că a fost câștigată de clubul nostru", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Moise. 


În ziua a doua de concurs, a avut loc proba regină a competiției, individual seniori masculin (peste 18 ani), unde Ervin Ciorabai a avut o evoluție excelentă, trecând de faza grupelor, apoi de următoarele două tururi eliminatorii și ajungând în sferturi de finală, unde a fost eliminat, după prelungiri, de campionul de anul trecut, Adrian Hențea, component de bază al echipei naționale.  Într-un clasament sui-generis, în ierarhia celor mai buni luptători de kendo, constănțeanul s-a clasat pe locul 5-6, înaintea unor sportivi mult mai tineri sau cu cărți de vizită mai bogate. 
 
O veste bună pentru constănțenii care doresc să urmeze "calea sabiei": au început înscrierile pentru inițiere în kendo, cursurile ținându-se la Colegiul Tehnic Energetic, lunea și vinerea, de la ora 19 la ora 20. "În luna aprilie, se vor organiza cursuri de inițiere gratuite pentru copii, elevi, studenți, adulți (bărbați și femei) și pentru cei care doresc să facă performanță. Kendo se poate practica de la vârsta de 5-6 ani, până la vârste de peste 40 ani", ne explică Adrian Moise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4559 secunde