În week-end, Campionatul Național de Kung-Fu

Constănțenii evită proba de Sanda

361
Sâmbătă și duminică, la Bîrlad, se desfășoară întrecerile Campionatului Național de Kung-Fu pentru copii, cadeți, juniori și seniori.

Problele de concurs sunt următoarele: Taolu (-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-17 ani, + 18 ani), Noncontact Sanda (-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-17 ani, + 18 ani), Light Fighting Sanda (10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-17 ani, +18 ani), Sanda (16-17 ani, +18 ani). La acest campionat, va fi selecționat lotul național de Kung-Fu ce va reprezenta România la Concursul Internațional de profil de la Sofia (Bulgaria), turneu care va avea loc în zilele de 19 și 20 aprilie.
De la CS Marea Neagră, va participa un lot format din 25 de sportivi, copii, cadeți, juniori și seniori, înscriși la Taolu (luptă imaginară tradițională chineză), Non-contact Sanda (luptă sportivă fără contact la față) și Light Fighting Sanda (luptă sportivă cu contact controlat). Dintre karatiștii ce vor evolua la Bîrlad, mulți au obținut rezultate bune la concursurile anterioare, dar există și câțiva începători.
La concurs, vor oficia în calitate de arbitri și constănțenii Florin Iordănoaia, Mihai Cîju, Adriana Lepădatu și Gheorghe Istrate.

Un risc neasumat
"Din păcate, un număr destul de mare de sportivi din club nu vor participa la acest concurs, din diferite motive. Nici acum nu avem reprezentanți la proba de Sanda, datorită faptului că foarte mulți sportivi nu doresc să lupte în această probă. În ultimii ani, din Constanța, tot mai puțini sportivi participă la probele de acest gen din alte stiluri. Se consideră că este prea dificilă și riscantă, dar, în realitate, situația se datorează faptului că proba este numai pentru cadeți, juniori și seniori și cere condiții de pregătire deosebite, timp destul de lung pentru a obține rezistența fizică și pshică necesară", a declarat Florin Iordănoaia, președintele CS Marea Neagră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8184 secunde