€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Constănțenii, decanii de vârstă ai Naționalelor de kendo

Ştire online publicată Vineri, 04 Decembrie 2015. Autor: Sorin MIHALACHE
La București, s-a desfășurat, zilele trecute, ultima competiție majoră de kendo pe anul acesta, la care sportivii constănțeni au avut o evoluție onorabilă, chiar sub privirile lui Alain Ducarme, președintele Federației Europene de Kendo.

Sala Constructorul din București a fost gazda întrecerilor Campionatului Național de kendo, ce a adunat la start 60 de sportivi din toată țara. Astfel, au fost prezente cluburi consacrate, precum Ichimon București, Sankon Brașov, CRK București, Tokukay Miercurea Ciuc, dar și cluburi nou înființate, cum ar fi Sakura București.

Constanța a avut la Naționale trei reprezentanți, în persoana veteranilor Adrian Moise și Ervin Ciorabai, alături de care s-a mai aflat și o tânără speranță, Adrian Radoslav.

„Din motive obiective, n-au onorat participarea și alți sportivi constănțeni, astfel încât, la competiția pe echipe, clubul Sobukan a participat cu o partitură incompletă de trei luptători și plecând automat cu un handicap de 0-2 la fiecare meci”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Ervin Ciorabai.

Chiar și așa, repartizați în grupă cu Kashi Târgu Mureș și Tokukay Miercurea Ciuc, ambele cu efective complete, constănțenii au reușit calificarea în turul următor, obținând o victorie la Miercurea Ciuc și o înfrângere la Târgu Mureș. Mai departe, au fost eliminați de clubul CRK București.

La individual, din partea Constanței, au participat numai Adrian Moise și Ervin Ciorabai - practic, decanii de vârstă ai concursului -, evoluția lor fiind una onorabilă. Ambii au depășit faza grupelor, fiind însă eliminați în turul următor.

Titlul de campion la individual masculin i-a revenit fostului sensei al constănțenilor, Alexandru Stupu, de la Ichimon București, plecat la gruparea din Capitală în urmă cu trei ani de la CS Kaybukan Constanța, în timp ce, la secțiunea echipe, pe prima treaptă a podiumului a urcat clubul Kashi Târgu Mureș.

Naționalele de la București s-au bucurat de un interes major, însuși președintele Federației Europene de Kendo, Alain Ducarme (7 Dan; Belgia), supervizând evenimentul.

„Sportivii constănțeni au evoluat cu mult curaj și vreau să le urez de pe-acum succes la proxima competiție: Cupa României, ce va avea loc, la începutul lunii martie, la Timișoara”, a transmis Ervin Ciorabai. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.743 secunde