Constănțeanca Olga Didilescu, premiată de către Federația Internațională de Gimnastică

1540
Constănțeanca Olga Didilescu, premiată de către Federația Internațională de Gimnastică - constanteanca-1520525902.jpg

Articole de la același autor

Fostă antrenoare și arbitră de top a gimnasticii mondiale, constănțeanca Olga Didilescu a primit din partea Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică, ce s-a întrunit zilele trecute la Lausanne, o diplomă de onoare pentru întreaga activitate, după o carieră în arbitraj sportiv la cel mai înalt nivel.


De asemenea, slovacul Severin Kodric, arbitru în gimnastica masculină, a fost recompensat cu aceeași distincție.


"Nu m-am așteptat să primesc o asemenea distincție. A fost o surpriză foarte frumoasă pentru mine, o bucurie că mi se recunosc meritele ca arbitră corectă, integră și apreciată de forul superior. Practic, a fost încununarea a 40 de ani de arbitraj internațional la cel mai înalt nivel. În anul 2017 m-am retras, și am ales să rămân alături de competițiile interne", a declarat Olga Didilescu. 


Olga Didilescu s-a născut în 1947 la Constanța, a practicat gimnastica la Școala Sportivă Nr. 1 (CSS 1), iar din 1973 până în 2016 a pregătit gimnastele de la CS Farul Constanța și CSS1 Constanța. A contribuit la succesele înregistrate de gimnastele Camelia Voinea și Daniela Mărănduca la finele anilor 90. 


În tot acest timp a activat și ca arbitru, atât pe plan național, cât și internațional. A luat parte la două ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară, de la Sydney 2000, și Beijing 2008, dar și la alte 15 ediții ale Campionatelor Mondiale și Europene. În anul 2017, Olga Didilescu a decis să încheie cariera de arbitru internațional, limitându-se la competițiile din țara noastră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6598 secunde