Campionatele Europene de gimnastică de la Basel

Constănţeanca Mara Ceplinschi, pe locul cinci în finala de la sol

196
Constănţeanca Mara Ceplinschi, pe locul cinci în finala de la sol - constanteanca-1619445296.jpg

Articole de la același autor

Delegaţia României se întoarce fără medalii de la Campionatele Europene de la Basel, după retragerea din competiție a Larisei Iordache. Unica reprezentantă a ţării noastre în finalele pe aparate, constănţeanca Mara Ceplinschi, nu a reuşit să urce pe podium.

La Basel, Mara Ceplinschi a fost însoțită de antrenorul Lucian Sandu și, după ce a trecut de emoțiile debutului în calificări, a concurat în finala de la sol. Vicecampioana europeană de junioare de la Mersin era prima rezervă și a beneficiat de retragerea din competiție a Larisei Iordache.

Pentru evoluția sa, Mara a primit 12.966, cu 0.3 puncte mai puțin decât în calificări, punctaj cu care s-a clasat pe locul al cincilea.

Finala concursului de la sol a fost câștigată de Jessica Gadirova (Marea Britanie, 13.966), medaliile de argint și de bronz fiind obținute de Angelina Melnikova (Rusia, 13.900), respectiv Vanessa Ferrari (Italia, 13.600).

Maria Ceplinschi este legitimată la CS Farul Constanța, fiind antrenată la club de Carmen Traicu. Ea face parte din programul „Țară, țară, vrem campioane!”, inițiat de antrenorii Octavian Belu și Mariana Bitang și sponsorizat de OMV Petrom.

Delegația României se întoarce de la Basel, marți, 27 aprilie, la ora 00.50, informează Federaţia Română de Gimnastică.

XXX

După o viață pe care a dedicat-o gimnasticii, mai întâi ca sportivă, apoi ca antrenoare și arbitră, Anca Mihăilescu Grigoraș conduce din 2017 Comitetul Tehnic Feminin din cadrul European Gymnastics (fosta Uniune Europeană de Gimnastică).

Ca arbitru sau juriu superior, a participat la şapte ediții ale Jocurilor Olimpice, 18 Campionate Mondiale, 19 Campionate Europene și două Jocuri Europene.

Director Relații Internaționale și Educație Arbitre la Federația Română de Gimnastică, Anca Mihăilescu Grigoraș este o prezență constantă în forurile internaționale din 1993.

Vicecampioană olimpică (1976, Montreal) și mondială (1978, Strasbourg) cu echipa, al cărei lider a fost Nadia Comăneci, Anca Mihăilescu Grigoraș a participat activ, după ce a trecut de cealaltă parte a baricadei, la toate succesele gimnasticii românești.

Pentru întreaga activitate, a fost recompensată, la Europenele de la Basel, cu Diploma de Aur din partea Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8063 secunde