Tenis de masă

Constănțeanca Elena Zaharia uimește Europa din nou

183
Constănțeanca Elena Zaharia uimește Europa din nou - constanteanca-1472575012.jpg

Articole de la același autor

În perioada 26-28 august, la Schiltigheim (Franța), a avut loc cea de-a 12-a ediție a Campionatului European de mini-cadeți la tenis de masă, competiție de la care delegația României, formată din 11 sportivi, s-a întors cu două medalii. Cea mai importantă medalie a fost obținută de noua senzație a tenisului de masă românesc, constănțeanca Elena Zaharia, la categoria de vârstă 2004, care a pierdut finala împotriva sportivei din Rusia, Svetlana Dmitrienko, cu 1-3 (6-11, 11-6, 9-11, 4-11), și a fost nevoită să se mulțumească cu medalia de argint. În drumul său către finală, sportiva legitimată la CS Farul Constanța a trecut rând pe rând de Lucie Mobarek (Franța, 3-0), Sofia Kniazeva (Rusia, 3-2), Leah Tveit Muskantor (Suedia, 3-0) și Anna Loncarevic (Croația, 3-1).


În Franța, Elena Zaharia a avut-o alături pe antrenoarea de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța, Elena Sebe. Este foarte bine cunoscută colaborarea fructuoasă între cele două cluburi constănțene, înțelegere menită să dezvolte tenisul de masă în orașul de la malul mării.


"A fost un turneu greu, plin de emoție. Am avut parte de o concurență acerbă, cu foarte mulți sportivi de valoare. Cea mai delicată situație a fost în partida din sferturile de finală, unde Elena a condus cu 2-1 la seturi, și 9-3, însă a fost întoarsă și egalată la seturi. Mă bucură faptul că a știut să gestioneze momentul greu și că a trecut peste el cu bine. În finală, probabil din dorința foarte mare de învinge, a comis câteva greșeli care au destabilizat-o și care au pus-o pe adversara sa în avantaj. Cu toate acestea, a fost un turneu foarte bun și suntem foarte mulțumiți. Elena este încă la început, e un copil talentat care mai are multe de învățat și cu siguranță își va lua revanșa cândva", a declarat antrenoarea Elena Sebe.


Cea de-a doua distincție a României a fost adusă de Andrei Tomică, de la CS Pristavu Câmpulung, care a terminat competiția băieților născuți în 2004 pe locul trei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7859 secunde