Iunie, lună plină de turnee de tenis de masă

Constănţeanca Elena Zaharia luptă pentru medalii la WTT Youth Star Contender

203
Constănţeanca Elena Zaharia luptă pentru medalii la WTT Youth Star Contender - constanteanca-1623852790.jpg

Articole de la același autor

La concurenţă cu EURO 2020, luna iunie aduce cu sine o serie de competiţii de valoare rezervate tenisului de masă. Jucătoarele constănţene sunt prezente la evenimente şi se luptă pentru medalii într-o companie selectă.

În perioada 15-19 iunie, în micuţa, dar cocheta localitate Otocec, din Slovenia, se desfăşoară întrecerile WTT Youth Star Contender, competiţie ce reuneşte la start juniori şi junioare de mare valoare, din întreaga Europă.

Delegaţia feminină a României are în componenţă nouă jucătoare, alături de constănţencele Elena Zaharia, Bianca Mei-Roşu, Ioana Băiaşu (LPS „Nicolae Rotaru”) şi Luciana Mitrofan (CS Farul) regăsindu-se Daniela Găină, Alexandra Ioniţă, de la CSS Slatina, Alesia Sferlea, de la CSM Arad, Cristina Sîngeorzan şi Ioana Sîngeorzan, de la CSM Bistriţa.

La simplu U19, Elena Zaharia a izbutit trei victorii în Grupa a 4-a şi a terminat pe locul întâi în clasament, cu şase puncte. Tot pe prima poziţie a ierarhiei a încheiat Grupa a 8-a şi Luciana Mitrofan, însă cu numai patru puncte din trei partide (două victorii şi o înfrângere). Ambele românce s-au calificat în optimi, unde le vor avea ca adversare pe Arina Slautina (Rusia), respectiv Ece Harac (Turcia).

La aceeaşi categorie de vârstă, însă în proba de dublu, perechea Ioana Sîngeorzan (România) / Ines Matos (Portugalia) a acces în semifinale, unde va înfrunta cuplul Hana Arapovic (Croaţia) / Linda Zaderova (Cehia).

Constănţeanca Elena Zaharia a avut-o drept coechipieră pe suedeza Rebecca Muskantor, alături de care a fost învinsă, scor 2-3, de turcoaicele Ece Harac şi Ozge Yilmaz.

La simplu U15, Bianca Mei-Roşu şi-a spulberat adversarele din Grupa a 6-a, obţinând trei victorii cu acelaşi scor, 3-0, şi terminând pe primul loc în clasament, cu şase puncte.

În optimi, constănţeanca dă piept cu o reprezentantă a Turciei, Busra Demir, în timp ce Cristina Sîngeorzan a cedat fără drept de apel, scor 0-3, în faţa Miei Griesel, din Germania.

La dublu, româncele nu au reuşit să depăşească faza sferturilor de finală. Bianca Mei-Roşu şi Cristina Sîngeorzan au cedat la mare luptă, scor 2-3, în duelul cu Anna Hursey (Ţara Galilor) şi Matilde Pinto (Portugalia), iar perechea Alexandra Ioniţă / Elise Pujol (Franţa) n-a avut replică, scor 0-3, în faţa maghiarelor Evelin Muller şi Nora Tanacs.

XXX

La masculin, România a cucerit de şapte medalii WTT Youth Contender, turneu găzduit de oraşul Havirov (Cehia).

Titlul de campion al categoriei U15 i-a revenit lui Iulian Chiriţă, două medalii, ambele de argint, şi-a adjudecat Eduard Ionescu, la U17 şi U19, cu bronz fiind răsplătite evoluţiile lui Darius Movileanu (la U17 şi U19) şi Dragoş Bujor (la U17 şi U15). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2099 secunde