Două medalii de aur cucerite în Slovenia

Constănţeanca Elena Zaharia, imbatabilă în turneul WTT Youth Contender Otocec

185
Constănţeanca Elena Zaharia, imbatabilă în turneul WTT Youth Contender Otocec - 24164521942387033728518425211115-1631614532.jpg

Articole de la același autor

După ce au dominat turneul de la Varazdin (Croaţia), tinerele jucătoare de tenis de masă din Constanţa, care alcătuiesc nucleul echipei României, au acaparat podiumul de premiere şi la recent încheiata competiţie de la Otocec.

Desfăşurat, timp de trei zile, în Slovenia, turneul WTT Youth Contender Otocec a consfinţit un nou triumf al Elenei Zaharia, tânăra speranţă a tenisului de masă românesc, legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, cucerind medaliile de aur la categoriile U19 şi U17.

La U19, constănţeanca a fost repartizată în Grupa 1, unde şi-a spulberat adversarele: 3-0 cu Sarah Rau (Germania) şi 3-0 Bruna Borovec (Croaţia). Până să intre în posesia trofeului, Elena Zaharia a avut apoi un parcurs perfect, cedând numai două seturi: 3-1 cu Linda Zaderova (Cehia), în optimi, 3-0 cu Naomi Pranjkovic (Germania), în sferturi, 3-1 cu Deepak Ghorpade (India), în semifinale, şi 3-0 cu Alina Zavarykina (Rusia), în finală.

Tot la această categorie, o altă constănţeancă, Luciana Mitrofan, a urcat până în sferturi, fază în care a fost eliminată, scor 1-3, de indianca Parag Chitale.

La U17, Elena Zaharia şi-a făcut „încălzirea” în Grupa 1, unde s-a impus cu acelaşi scor autoritar 3-0 atât în partida cu Madgalena Scibraniova (Cehia), cât şi în cea cu Blazka Harkai (Slovenia). Meciurile din optimi (3-0 cu rusoaica Alina Zavarykina), sferturi (3-0 cu germana Mia Griesel) şi semifinale (3-1 cu colega sa de club Bianca Mei-Roşu) nu i-au ridicat mari probleme, doar finala fiind mai echilibrată: 3-2 cu indianca Deepak Ghorpade.

La rândul său, după semifinala disputată la U17, care i-a adus medalia de bronz, Bianca Mei-Roşu, de la LPS Constanţa, a cucerit medalia de argint a categoriei U15.

Constănţeanca n-a întâmpinat rezistenţă în partidele Grupei 1, câştigate la pas, 3-0 cu Ema Crnkovic (Slovenia) şi 3-0 cu Sarah Peter (Germania), apoi le-a eliminat, rând pe rând, pe Aleksandra Bokova (Rusia; 3-0 în 16-imi), Eseniia Shirokova (Rusia; 3-0 în optimi), Shriya Anand (India; 3-0 în sferturi) şi Veronika Matiunina (Ucraina; 3-1 în semifinale).

În finală, Bianca Mei-Roşu a cedat la mare luptă, scor 2-3, în faţa indiencei Suhana Saini.

La turneul din Slovenia a fost prezentă şi o patra jucătoare din Constanţa, Andreea Băiaşu, care, la categoria U13, a ajuns până în faza sferturilor de finală, iar la U15, s-a oprit în 16-imi.

XXX

În lumea tenisului de masă, urmează o nouă competiţie de anvergură: Campionatele Europene pe echipe - seniori.

Turneul se va desfăşura, în organizarea Federaţiei Române de Tenis de Masă şi European Table Tennis Union, în perioada 28 septembrie - 3 octombrie 2021, în BT Arena din Cluj Napoca.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3929 secunde