Constanța își pregătește viitorii campioni la judo

622
Constanța își pregătește viitorii campioni la judo - constantajudo-1446059263.jpg

Articole de la același autor

Ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Judoului, sportivii de la LPS Constanța, împreună cu antrenorii Feuzi Gelal și Timur Gelal, au organizat demonstrație de judo la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan". Evenimentul s-a desfășurat cu acordul directoarei prof. Mihaela Mihai. 


Motivul pentru care de-monstrația a avut loc în această unitate de învățământ este acela că Școala nr. 19, aflată în subordinea Colegiului Tehnic "Vasile Pârvan", este prima școală din județ în care a fost demarat proiectul "Judo în școli", la care au luat parte peste 100 de participanți. 


În Constanța, coordonatorul proiectului este profesorul Gelal Feuzi, secondat de colaboratorii Acmola Emin și Gelal Timur. 


"Proiectul «Judo în școli» este inițiat de Federația Internațională de Judo (președinte, Marius Vizer), în parteneriat cu Federația Română de Judo, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Tineretului și Sportului. Proiectul se desfășoară în mai multe țări, printre care și România. La noi în țară sunt 10 centre. Scopul principal al programului este promovarea judoului și inițierea și descoperirea de tinere talente. Proiectul este dedicat copiilor din clasele I-IV și este gratuit. Am început cursurile la începutul lunii octombrie, la Școala nr. 19 din Constanța, unde avem aproape 100 de copii de la clasa 0 până la clasa a IV-a. Intenționăm să deschidem un centru la Medgidia și un altul la Techirghiol. La sfârșitul proiectului, se va face o selecție, iar cei mai buni copii vor fi legitimați la LPS", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Timur Gelal. 


În altă ordine de idei, sportivii LPS-ului cuceresc medalie după medalie. 
Recent, la Târgu Mureș, a avut loc Cupa Mureșului la judo, unde au concurat și sportivii de la LPS, antrenați de Radu Luca și Cristina Biță - instructor sportiv. La competiție, au concurat aproape 500 de sportivi din România, Republica Moldova și Bulgaria. Concursul s-a desfășurat la categoriile de vârstă U10, U12 și U14. 


Iată rezultatele obținute de constănțeni: Ana Maria Crețu - locul doi la 52 kg, U14; Andrei Ene - locul trei la 50 kg, U12, Ana Doga - locul trei 32 kg, U14 și David Popescu - locul șapte la 38 kg, U12.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7354 secunde