Constanța-i fruntea! Zeci de medalii câștigate de luptătorii de pe litoral

377
Constanța-i fruntea! Zeci de medalii câștigate de luptătorii de pe litoral - constantai-1541524195.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1-4 noiembrie, în Sala Polivalentă "Nadia Comăneci" din Onești, au avut loc Campionatele Naționale de juniori IV (12-13 ani) și lll (13-14 ani) la lupte greco-romane, libere și feminine.

Fără discuție, județul Constanța rămâne una dintre cele mai valoroase pepiniere ale luptelor românești, nu mai puțin de opt cluburi de pe litoral reușind să se întoarcă de la Onești cu medalii.

Cele mai multe medalii au ajuns în sudul litoralului. CS Poseidon Limanu - 2 Mai (antrenori Cornelius Dorian Trucmel și Alina Ivan) și-a adjudecat șase medalii: patru de aur - Diana Voiculescu (26 kg), Alexandra Voiculescu (30 kg), Cătălina Goja (32 kg) și Delia Voiculescu (36 kg), una de argint - Melisa Grandpierre (42 kg) și una de bronz - Gabriela Tofan (34 kg).

"Vecinii" de la CSS Mangalia (antrenor Marian Oancea) au câștigat și ei șapte medalii: Mihaela Carp (26 kg) și Marian Sandu (48 kg) - ambii argint; Andreea Cabason (40 kg), Nicoleta Marinescu (44 kg), Ionela Tănase (48 kg), Răzvan Stoica (57 kg) și Denis Chirică (75 kg) - medaliați cu bronz.

La "doi pași" de Limanu și Mangalia, se află CS Aurora 23 August (antrenori Gigi Ciupercă și Aurelian Marin), care a "cules" la rându-i trei medalii: Valentin Rusu (32 kg) - aur, Gabriela Cuc (50 kg) și Petrică Bujor (78 kg) - ambii bronz.

La Constanța, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" (antrenori Ioan Giuglea, Valentin Dobrin și Valentin Ștefan) a obținut patru medalii, dintre care trei titluri de campion național, prin Cristina Roșioru (72 kg), Amalia Rătunzeanu (62 kg) și Constantin Păun (100 kg). Aproape de aur a fost și Alkan Osman, învins însă în finală categoriei 32 kg.

"Nu au fost emoții pentru noi, toate cele trei medalii de aur au fost obținute într-un mod categoric. Cristina Roșioru a terminat toate partidele în maximum 30 de secunde, Amalia Rătunzeanu a primit ripostă doar în finală, iar Constantin Păun a trecut peste începutul mai greu de meci și s-a impus. Sunt un pic supărat pe Alkan Osman, deoarece uneori pare indolent. Trebuia să câștige și el aurul. Vreau să mulțumesc domnilor Ecuan Aziz și Marius Ichim, doi iubitori ai luptelor constănțene, fără de care nu am fi reușit să facem această deplasare. Mă bucur că mai există persoane care sprijină performanța", a declarat antrenorul Ioan Giuglea.

Și CS Farul (antrenor Grigore Gheorghe) se poate mândri cu un titlu de campion - Onur Pîrvu, la 35 kg. De asemenea, "fariștii" au mai reușit să cucerească încă două medalii de bronz, prin Nicușor Manolache (35 kg) și Alfonso Roșca (85 kg).

Alte două medalii de bronz au ajuns la CSS Medgidia (antrenor Daniel Toader), prin Rareș Dobrescu, și la CSO Ovidiu (antrenor Grigore Gheorghe), prin Cristian Manu (35 kg).

O performanță impresionantă a fost reușită de CS Victoria Cumpăna (antrenor George Papazu), care, după doar un an de la înființarea secției de lupte, a izbutit să ofere primul campion național, pe Marian Prodan (38 kg). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4057 secunde