Tenismanul Andrei Pavel își face "încălzirea" pentru Wimbledon

"Cneazul" pășește pe iarba de la Queens

311
Andrei Pavel nu și-a pierdut puterile și plăcerea de a juca tenis. După ce a "bubuit" zgura de la Roland Garros, "Cneazul" a schimbat suprafața, mutându-se pe iarba londoneză, într-un turneu de antrenament dinaintea Wimbledonului.

Tenismanul constănțean Andrei Pavel participă, săptămâna aceasta, la turneul Queens Club de la Londra, competiție în care valoarea totală a premiilor este de 750.000 de euro.
În runda de deschidere, românul îl întâlnește pe francezul Paul Henri Mathieu, jucător aflat în vederile selec-ționerilor echipei de Cupa Davis a "Hexagonului". Pentru prezența pe tabloul principal, Pavel are asigurați 3.515 euro.
În proba de dublu, România va fi reprezentată de un cuplu sută la sută constănțean: A. Pavel / Horia Tecău. Cei doi vor avea adversari accesibili în turul întâi - britanicii Colin Fleming și Ken Skupski, beneficiari de wild-card, dar, în optimi, pe "Cneaz" și partenerul său îi așteaptă "focul cel mare": meciul cu americanii Bob și Mike Bryan, favoriții nr. 2. Cele două perechi s-au mai înfruntat recent, la Roland Garros, gemenii yankei câștigând fără probleme.
Acceptați direct pe tablou, Pavel și Tecău vor primi 1.950 de euro, iar dacă vor merge în optimi, recompensa va crește la 3.200 de euro și 20 de puncte ATP.
Finalele turneului londonez se vor desfășura duminică, 14 iunie, pe iarbă.
***
În clasamentul celor mai buni jucători de tenis ai lumii, românul Victor Hănescu ocupă, săptămâna aceasta, locul 31, fiind, față de topul precedent, în urcare de două poziții. "Hăne" a ajuns la un total de 1.651 de puncte, la această clasare, cea mai bună din carieră, contând mult calificarea în optimile Internaționalelor Franței.
Tot un parcurs ascendent înregistrează și Victor Crivoi, care a urcat nu mai puțin de 11 locuri în clasamentul mondial, până pe 88, cu 820 de puncte.
La dublu, românul cel mai bine clasat este H. Tecău - locul 68 (coborâre o poziție), cu 1.657 de puncte obținute în 32 de turnee.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.312 secunde