CM 2030: România, Bulgaria, Grecia și Serbia plănuiesc o candidatură comună de organizare a turneului final mondial

Vineri, 02 Noiembrie 2018, 16:39
151
România, Bulgaria, Grecia și Serbia analizează o posibilă candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, a anunțat vineri premierul bulgar Boiko Borisov, citat de Reuters, conform Agerpres.


Țările din Balcani nu au organizat niciodată Cupa Mondială, însă fosta Iugoslavie, care s-a destrămat în 1991, a găzduit un turneul final al Campionatului European 1976 cu patru echipe.


''Cred că merită să discutăm acest plan al lui Tsipras (premierul elen Alexis Tsipras), a declarat Borisov cu prilejul unei conferințe de presă din timpul reuniunii la nivel înalt Bulgaria-Grecia-România-Serbia de la Varna.


Tsipras a spus că vor fi demarate consultări între cele patru țări privind posibilitatea de a deveni candidate la un eveniment sportiv major în următoarea perioadă de 10 ani.


''La fel ca Bulgaria și Italia, gazde ale Campionatului Mondial de volei masculin, cele patru țări - Serbia, Grecia, România și Bulgaria - pot să găzduiască CM 2030 de fotbal'', a spus Borisov.


Pentru CM 2030, Anglia și-a anunțat deja intenția de a întocmi un studiu de fezabilitate pentru o candidatură comună alături de Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor. Irlanda și-a manifestat de asemenea interesul de a se alătura acestei candidaturi.


În America de Sud, Argentina, Uruguay și Paraguay și-au anunțat deja intenția pentru o candidatură comună la CM 2030, an în care se va marca a 100-a aniversare de la prima Cupă Mondială care a avut loc în Uruguay (1930).


Marocul, după 5 candidaturi eșuate, ultima pentru CM 2026, se gândește la o nouă încercare în 2030, de data aceasta alături de Algeria și Tunisia.
Ediția 2026 a CM va fi organizată în comun de SUA, Mexic și Canada. Ediția din 2022 va fi găzduită de Qatar.


România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3778 secunde