CM 2018. SERBIA, ÎNVINSĂ PE FINAL DE ELVEȚIA

268
CM 2018. SERBIA, ÎNVINSĂ PE FINAL DE ELVEȚIA - cotepariuriserbiaelvetiaingrupel-1529702551.jpg

Articole recomandate

Reprezentativa Elveției a învins selecționata Serbiei cu scorul de 2-1 (0-1), vineri seara, la Kaliningrad, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Serbia a condus prin golul marcat de Aleksandar Mitrovic (5), dar Elveția a revenit după pauză, punctând prin Granit Xhaka (52) și Xherdan Shaqiri (90), iar acum este favorită la calificarea în optimi alături de Brazilia.

''Orlovii'' (Vulturii) au început în forță și au ratat prima ocazie în min. 5, când Sommer a apărat lovitura de cap a lui Mitrovic. Goalkeeper-ul elvețian nu a mai putut face nimic câteva secunde mai târziu, când același Mitrovic a înscris cu capul, din centrarea lui Tadic.

Treptat, sârbii s-au stins și Elveția a preluat inițiativa, iar ocaziile nu au întârziat să apară: Rodriguez a centrat (10), dar Dzemaili a reluat pe lângă poartă. Același Dzemaili a avut o situație foarte bună (30), când a fost angajat în careu de Zuber, dar Stojkovic a respins.

Serbia a rămas mai periculoasă în prima parte: Milinkovic-Savic (16) a șutat pe lângă țintă, Tadic a trimis șuturi periculoase, primul reținut de Sommer (37), iar al doilea expediat puțin peste transversală (45+1). Tosic (44) putea dubla avantajul Serbiei, dar a ratat lovitura de cap din 6 metri.

Nati a început mai decisă repriza secundă și Xhaka (52) a egalat cu un trasor de la 25 de metri.

Serbia, viitoarea adversară a României în Liga Națiunilor, a pierdut viteza și consistența, părând lipsită de energie, astfel că nu și-a mai creat decât o situație notabilă, în min. 68, când Kolarov a centrat în fața porții, dar Mitrovic nu a ajuns la balon. Echipa antrenată de Mladen Krstajic a acuzat și neacordarea unui penalty (Brych nu a folosit sistemul VAR), după ce Mitrovic a fost busculat în careu de cei doi fundași centrali elvețieni, într-un duel inegal.

Elvețienii au fost aproape de gol în min. 58, când șutul cu efect al lui Shaqiri a lovit vinclul. Embolo (82) a tras de la distanță, dar Stojkovic a prins în doi timpi.

Echipa antrenată de Vladimir Petkovic a dat lovitura în min. 90, când Shaqiri a scăpat pe contraatac, plecând din propria jumătate, și a marcat golul victoriei.

Elveția s-a calificat în optimi în 2014, fiind învinsă de Argentina (1-0), după prelungiri, iar în 2006 a pierdut la loviturile de departajare în fața Ucrainei.

Lichtsteiner a jucat al nouălea său meci la Cupa Mondială, un nou record pentru Elveția, depășindu-l pe Charles Antenen (1950-1962).

Granit Xhaka este al treilea jucător elvețian care marchează la mai multe Cupe Mondiale, după Andre Abegglen (1934 și 1938) și Jackie Fatton (1950 și 1954). Xhaka este si singurul fotbalist ce a înscris la Cupa Mondială al cărui nume începe cu X.

Aleksandar Mitrovic a fost implicat direct în 15 goluri marcate de Serbia în ultimele 15 meciuri (13 goluri, 2 pase de gol).

În celălalt meci al grupei, Brazilia a învins Costa Rica, scor 2-0, ambele goluri fiind marcate după minutul 90.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 27 iunie, Serbia - Brazilia, la Moscova (stadionul Spartak), și Elveția - Costa Rica, la Nijnîi Novgorod (stadionul Nijnîi Novgorod). În afară de Costa Rica, celelalte trei echipe au șanse de calificare în optimi.

Serbia - Elveția 1-2 (1-0)

Au marcat: Aleksandar Mitrovic (5), respectiv Granit Xhaka (52), Xherdan Shaqiri (90).

Kaliningrad, Stadionul Kaliningrad: 33.500 spectatori

Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa E

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2599 secunde