CM 2018. Rusia, prima echipă calificată în optimi, după 3-1 cu Egipt

158
CM 2018. Rusia, prima echipă calificată în optimi, după 3-1 cu Egipt - vv-1529440742.jpg

Articole recomandate

Rusia este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal pe care o organizează, după ce a învins formația Egiptului cu scorul de 3-1 (0-0), marți seara, pe stadionul din Sankt Petersburg, în al doilea său meci din Grupa A.

Rusia, care în meciul de debut a surclasat Arabia Saudită, s-a impus prin autogolul lui Ahmed Fathi (autogol, 47) și reușitele lui Denis Cerîșev (59) și Artem Dziuba (62), în timp ce pentru africani a înscris Mohamed Salah (73 - penalty).

Deși nu a făcut un meci deosebit, ''Sbornaia'' a reușit să își asigure în mare măsură prezența în faza următoare a competiției înaintea ultimului meci din grupă.

Echipa gazdă a avut primele ocazii de gol, dar mingea trimisă cu capul Ignașevici a fost prinsă de portar (6), iar șutul lui Golovin (6) a trecut pe lângă poartă.

''Faraonii'' au replicat prin lovitura de cap a lui Mohsen (15), însă aceasta a fost deviată în corner. Un minut mai târziu, Trezeguet a șutat cu efect la colțul lung, dar balonul a ocolit de puțin poarta.

Până la finalul primei reprize fiecare formație și-a mai creat câte o situație, rușii prin Cerîșev (19), care a șutat de la 20 metri, puțin peste bară, iar Salah (42) a ieșit pentru prima oară la rampă, șutând din întoarcere, dar pe lângă.

Rusia a deschis scorul cu șansă, în debutul reprizei secunde (47), când Zobnin a trimis un șut fără valențe, dar Fathi, jenat de Dziuba, a deviat mingea în propria poartă. A fost al cincilea autogol de la CM 2018, recordul la o Cupă Mondială fiind de șase (1998).

Egiptenii au acuzat golul primit și au mai încasat alte două, în decurs de câteva minute. Denis Cerîșev (59) a reluat simplu din 7 metri mingea întoarsă de Mario Fernandes și a ajuns la trei goluri marcate în turneu, egalându-l pe portughezul Cristiano Ronaldo. Dziuba a înscris apoi (62), după ce l-a driblat pe Ali Gabr în urma unei lansări foarte lungi.

''Faraonii'', învinși în meciul lor de debut de Uruguay cu 1-0, au alergat măcar după golul de onoare, dar Trezeguet (67) a tras din marginea careului puțin pe lângă poartă.

Golul egiptean a venit din partea vedetei Mohamed Salah (73), dintr-un penalty obținut de vedeta lui Liverpool, în urma unui fault comis de Zobnin, dar lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma asistenței video, arbitrul dictând inițial lovitură liberă din marginea careului.

Egiptenii au alergat și după alte goluri, dar soarta meciului era deja jucată și nimic notabil nu s-a mai întâmplat până la final.

Egiptul, aflată la a treia sa Cupă Mondială, nu are până acum nicio victorie, înregistrând patru eșecuri și două egaluri.

Salah a marcat 71% din golurile Egiptului în preliminarii.

Rusia nu a pierdut niciodată până acum în fața unei echipe africane la Cupa Mondială, înregistrând patru victorii (4-0 cu Camerun în 1990, 6-1 cu Camerun în 1994, 2-0 cu Tunisia în 2002) și un egal (1-1 cu Algeria în 2014).

Marți, Uruguayul va înfrunta echipa Arabiei Saudite, la Rostov pe Don, iar o victorie a sud-americanilor i-ar califica alături de Rusia în optimi. Rusia nu este calificată din punct de vedere matematic, dar cu 6 puncte și +7 la golaveraj este puțin probabil să rateze această șansă.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 25 iunie, Arabia Saudită - Egipt, la Volgograd (Volgograd Arena), și Uruguay - Rusia, la Samara (Samara Arena).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9514 secunde