CM 2018. Portugalia - Spania 3-3, în primul șoc al turneului final din Rusia

270
CM 2018. Portugalia - Spania 3-3, în primul șoc al turneului final din Rusia - cupamondiala2018portugaliaspania-1529137109.jpg

Articole recomandate

Selecționatele Portugaliei și Spaniei, ultimele două campioane europene, au terminat la egalitate, 3-3 (2-1), în primul meci tare al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, vineri seara, pe Stadionul Fișt din Soci, în Grupa B a competiției.

Meciul s-a ridicat la nivelul așteptărilor din punctul de vedere al spectacolului și nu numai. Golurile lusitanilor au fost marcate de Cristiano Ronaldo (4 - penalty, 44, 88), în timp ce pentru spanioli au înscris Diego Costa (24, 55) și Nacho (58).

Cristiano Ronaldo a devenit al patrulea jucător care marchează la patru Cupe Mondiale, după germanul Uwe Seeler, brazilianul Pele și un alt german, Miroslav Klose. Totodată vedeta lui Real Madrid este primul jucător portughez care evoluează la patru turnee finale mondiale.

Spania a avut pe teren cinci campioni mondiali din 2010, Pique, Iniesta, Ramos, Busquets și David Silva (Pepe Reina a fost rezervă).

Debutantul Fernando Hierro este al patrulea spaniol care a jucat și antrenat echipa națională la Cupa Mondială, după Santamaria, Suarez și Camacho.

Andres Iniesta și Sergio Ramos joacă la a patra Cupă Mondială, egalându-i pe Casillas, Xavi, Hierro și Zubizarreta.

Spania a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere, în vreme ce Portugalia a pierdut una singură din 25 jucate.

Ronaldo a ajuns la 6 goluri marcate în 14 meciuri la Cupa Mondială, el fiind golgheter la turneul fin Rusia în acest moment.

Cristiano Ronaldo este al treilea fotbalist care a marcat un hat-trick pentru Portugalia la Cupa Mondială, după Eusebio (4 goluri cu Coreea de Nord în 1966) și Pauleta (trei cu Polonia, în 2002).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8056 secunde