CM 2018. Belgia a învins Anglia și a câștigat Grupa G

203
CM 2018. Belgia a învins Anglia și a câștigat Grupa G - cm2018belgiaanglia2-1530219739.jpg

Articole recomandate

Selecționata Belgiei a învins echipa Angliei cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, la Kaliningrad, și a câștigat Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Belgia s-a impus prin golul marcat de Adnan Januzaj (51) și va juca în optimi cu Japonia, formație clasată pe locul secund în Grupa H. Anglia a terminat pe locul secund în Grupa G și va înfrunta în optimi Columbia, câștigătoarea Grupei H.

Cu garnituri aproape complet schimbate față de meciurile precedente, cele două echipe nu au căutat victoria cu orice preț, părând în mare măsură mulțumite cu situația existentă.

''Diavolii roșii'' au avut prima șansă de gol, prin Tielemans, al cărui șut de la circa 25 de metri a fost respins de sub transversală de Pickford (6).

Englezii au avut emoții și în min. 9, când Pickford a bâlbâit o minge, după lovitura de cap a lui Fellaini, dar în cele din urmă un apărător a respins din fața liniei porții.

Vardy (14) s-a remarcat, dar mingea trimisă de el cu capul s-a dus alături de poartă.

Un șut al lui Fellaini (27) a fost blocat de defensiva engleză.

Reprezentativa Albionului a avut un șut-centrare periculos expediat de Alexander-Arnold, care a trecut aproape de vinclu (31), iar Loftus-Cheek a trimis cu capul pe lângă țintă (34).

Echipa antrenată de spaniolul Roberto Martinez a reușit să rupă echilibrul în min. 51, când Januzaj a pătruns în careu, l-a driblat pe Rose și a șutat cu stângul la colțul lung.

Echipa ''Three Lions'' a căutat egalarea, dar Rashford a ratat o situație uriașă (66), singur cu portarul Courtois. Tot atacantul lui Manchester United a executat peste poartă o lovitură liberă (81). Welbeck a fost aproape de a înscrie, însă Fellaini a respins salvator.

Finalul a aparținut belgienilor, care au ratat prin Mertens (89), șutul său fiind deturnat de Pickford, apoi jucătorii antrenați de Southgate au scăpat cu bine dintr-o fază fierbinte în propriul careu de șase metri (90+1), iar Fellaini a șutat în plasa laterală din poziție excelentă (90+2).

Aceasta a fost doar a doua victorie a belgienilor în fața englezilor, în 22 de partide, precedenta având loc în 1936, într-un meci amical.

Belgia a ajuns la 22 de partide consecutive fără înfrângere.

Grupa G, cu 24 de goluri marcate, a stabilit un nou record la Cupa Mondială, depășind cele 22 de goluri înscrise în Grupa B al CM 1994 și CM 2014.

Anglia - Belgia 1-0 (0-0)

A marcat: Adnan Januzaj (51).

Kaliningrad, stadionul Kaliningrad: 33.973 spectatori

Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa G

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9555 secunde