CM 2014 / Cea mai emoționantă poveste de la Mondialul din Brazilia

241
CM 2014 / Cea mai emoționantă poveste de la Mondialul din Brazilia - suarezdoctor2-1403275262.jpg

Articole recomandate

În jurul Cupei Mondiale se țes povești tulburătoare. După ce Suarez a îngenuncheat Anglia de unul singur, iar arbitrul a fluierat finalul meciului, atacantul s-a dus glonț către un membru al staff-ului și l-a îmbrățișat ca pe propriul părinte. Ținta jucătorului de la Liverpool? Medicul naționalei, cel care l-a ajutat pe Suarez să se recupereze după operația suferită la genunchi în urmă cu două săptămâni. Imaginea a fost surprinsă de o armată de fotoreporteri, iar acum face înconjurul lumii.

Walter Ferreira are 63 de ani, iar story-ul său impresionează până la lacrimi. Este medicul Uruguayului, iar rolul lui este să vindece fotbaliști. Și o face cu real succes. Nimic neobișnuit până aici! Dar povestea domnului Ferreira este mai profundă de atât. Oficialul sud-american suferă de cancer, dar asta nu îl împiedică să-și canalizeze toată energia spre recuperarea fotbaliștilor lui Tabarez. În pofida tratamentului care îi mai taie din elan, Ferreira și-a întreținut pasiunea pentru medicina sportivă și pentru reprezentativa condusă din teren de Lugano și Godin.

Iar în victoria obținută de Uruguay cu Anglia, oficialul în vârstă de 63 de ani a avut un aport consistent. În ultimele două săptămâni, Walter a refuzat să aibă grijă de sănătatea sa pentru a-l pune pe picioare pe Luis Suarez, cel care lipsise în debutul cu Costa Rica (1-3). Medicul a întrerupt tratamentul împotriva cancerului tocmai pentru a se asigura că atacantul sud-americanilor va fi apt la Cupa Mondială.

Rezultatele au venit imediat. Suarez a învins Anglia, iar Ferreira este perceput acum un fel de om cu pasa decisivă, scrie prosport.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7267 secunde