Cluburile constănțene de sport își prezintă "marfa" la City Park Mall

360
Cluburile constănțene de sport își prezintă

Articole de la același autor

Timp de o săptămână, cluburile și structurile constănțene de sport, printre care CS Tenis Club IDU Mamaia, CS Marea Neagră și LPS "Nicolae Rotaru", vor efectua demonstrații pe scena de la City Park Mall în vederea atragerii tinerilor către mișcare și sport. Acțiunile se vor desfășura în fiecare zi, până pe 28 februarie. 

În vederea promovării sportului din Constanța, Direcția Județeană de Sport și Tineret a început, săptămâna aceasta, o campanie de informare prin care 17 cluburi sportive constănțene efectuează demonstrații publicului din City Park Mall, fiind o ocazie pentru cei interesați să primească mai multe detalii cu privire la înscrierea în cadrul unuia dintre sporturile prezentate.

"Este un târg de sport pe care am zis că este bine să-l desfășurăm. Practic, pe parcursul a două săp-tămâni, adică până pe 28 februarie, cluburile sportive pe care le-am angrenat în aceste activități își vor prezenta oferta lor sportivă. În fiecare zi, mai multe cluburi vor face demonstrații pe ramurile de sport pe care sunt dezvoltate. În acest fel, se promovează sportul. Este un loc propice ca tinerii să intre în contact și să vadă ce înseamnă sportul. Acțiunea a fost demarată de Direcția pentru Sport și Tineret Constanța în colaborare cu Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța și, firesc, City Park Mall, care ne-a permis să ne desfășurăm activitatea în locația lor", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul DSJT Constanța, Claudiu Teliceanu.

Constănțenii nu vor fi străini de asemenea inițiative pe viitor, cei de la DJST susținând că, odată cu tre-cerea în sezonul cald, asemenea acțiuni vor avea loc mai des, în aer liber.

"Va fi o campanie care se va repeta. Acum, fiind iarnă, este destul de complicat ca toate aceste demonstrații să aibă loc în aer liber și să atragă foarte mult public. În schimb, la City Park Mall, este un trafic foarte mare, iar publicul poate asista la reprezentațiile pe care le fac cluburile sportive. Îndată ce timpul va permite, astfel de acțiuni se vor desfășura în mod repetat, de cele mai multe ori în aer liber, în parcuri, în zonele în care publicul larg poate avea acces", ne-a mai spus Claudiu Teliceanu.

Popularizarea activităților sportive

Inițiativa celor de la DJST este una apreciată de toate cadrele sportive din Constanța.

"Această acțiune este binevenită pentru popularizarea activităților sănătoase. Trebuie să venim și noi cu ceva în întâmpinarea violenței și a drogurilor care există printre tineret. În week-end, vom fi din nou implicați într-o acțiune, cu dans (sâmbătă, ora 18.00) și judo (duminică, ora 11.00). Se vor împărți flyere pentru copii, se va face popularizare pentru elevii care doresc să se înscrie. Probabil că la vârsta aceasta mai fragedă la care se fac înscrieri la dans, părinții sunt cei care decid dacă să-și înscrie copiii. Cei mai în vârstă, care sunt doritori, vor vedea din pliante către ce pot să se orienteze, să vină către noi", a precizat directorul LPS "N. Rotaru", prof. Andrei Szemerjai.

Dansatorii de la LPS au făcut show

Ieri, în cadrul demonstrațiilor, s-au prezentat dansuri standard și latino-americane, pe durata a aproximativ o oră, cu începători, avansați și sportivi de performanță de la LPS "Nicolae Rotaru". Doritorii trebuie să țină cont că vârsta minimă de înscriere este de 5 ani, neexistând limită de vârstă.

"Încercăm să promovăm mișcarea prin toate formele ei, pornind de la demonstrații, continuând cu luarea copiilor din mall, în ideea de a încerca să se miște ca sportivii noștri, și terminând cu promovarea instituției noastre școlare în vederea măririi numărului de elevi sau de candidați către LPS. Populația școlară a scăzut și este în continuă scădere, iar atunci, încercăm să ieșim din curtea școlii ca să ne facem cunoscuți. Este o formă de rebranding, în așa fel încât lumea să știe că existăm, că suntem școală care îi formează. Le dorim să își deschidă sufletul către noi și nu către baruri sau cluburi de noapte", a declarat antrenoarea LPS "Nicoale Rotaru", Magda Martinescu.

Iată programul acțiunii de la City Park Mall: astăzi, între 17.00 și 19.00 - CSS1 (gimnastică ritmică și scrimă); sâmbătă, CSS1 (17.00), CS Laguna Constanța (19.00), CS Tenis Club IDU (20.00); duminică, CS Laguna (16.00) și Atemi Karate (17.00); marți, CS Tenis TDC (în fiecare zi, de la ora 18.00); miercuri, CSV 2004 Tomis (18.00); joi, CS Tenis Club IDU (18.00).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier la City Park Mall
Pagina a fost generata in 1.2076 secunde