Claudiu Adam (18 ani), cel mai tânăr campion național de drift

203
Claudiu Adam (18 ani), cel mai tânăr campion național de drift - adam-1633969213.jpg

Articole de la același autor

Claudiu Adam a devenit cel mai tânăr campion naţional de drift, la Clasa Pro, la doar 18 ani şi două luni, un record la nivel european, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Adam a devenit campion naţional în acest weekend, după etapa finală a sezonului 2021 al Campionatului Naţional de drift, organizată în premieră pe circuitul MotorPark din Adâncata.

Potrivit Agerpres, pe o nouă maşină de concurs, o Toyota GT86 de 900 de cai putere, Adam a încheiat runda finală pe locul 3 după ce în battle-ul din semifinale o eroare l-a făcut să piardă în faţa bulgarului Ivan Ivanov, campionul en titre, care a şi câştigat etapa. Pe locul secund s-a clasat ucraineanul Dmitro Jaivoronok.

Clasarea pe podium la Adâncata i-a asigurat lui Claudiu Adam primul loc la finalul actualei stagiuni, cu un total de 379 de puncte. Pe locul 2 a încheiat Ivan Ivanov, cu 331 de puncte, în timp ce pe poziţia a treia la general s-a clasat in extremis Cătălin Trifan, cu 243 de puncte.

La Semi Pro, victoria din ultima etapă a fost obţinută tot de un bulgar, Rumen Ceanliev, debutant în campionatul intern. Acesta l-a învins în battle-ul final pe Gabi Imre jr (15 ani), în timp ce în finala mică, rolurile s-au inversat, cu românul Eduard Niţă învingător în faţa lui Dragomir Roglinov.

Succesul din finala mică i-a asigurat lui Eduard Niţă şi titlul de campion al categoriei Semi Pro, cu o diferenţă de numai două puncte în faţa lui Imre jr. Pe 3 la clasă a încheiat Natalia Iocsak, sportivă din Baia Mare în vârstă de doar 18 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.024 secunde