Cine sunt laureații Campionatului Municipiului Constanța la șah

724
2
Cine sunt laureații Campionatului Municipiului Constanța la șah - familia-1508254832.jpg

Articole de la același autor

Campionatul Municipiului Constanța la șah, ediția a 64-a, s-a desfășurat, la finele săptămânii trecute, la Taverna Măcelarului din stațiunea Mamaia.m Organizatorii actualei ediții, Asociația Județeană de Șah Constanța și ACS Sissa Constanța, împreună cu primitoarele gazde, au asigurat condiții foarte bune pentru desfășurarea competiției. 


Privind retrospectiv, ne amintim că prima ediție a Campionatului Constanței a avut loc în anul 1953, la Cazino, câștigător fiind Moise Israel. De atunci, de-a lungul timpului, marea majoritate a jucătorilor de top constănțeni și-au adjudecat acest trofeu și, în acest sens, îi menționăm pe Constantin Vasile, cu 12 titluri, Gheorghe Frecuș, Cicirone Spulber, Alexandru Kutnik, Traian Iordache, Radu Ștefan, Fazakas Bela, Claudiu Iordache, Eduard Văleanu, Costin Vâlcu, Francisc Nemeth, George Grigore, Marian Zaim, Gheorghe Țintă, Daniel Panainte, Vlad Rădulescu. 


Începând din acest an, în semn de respect pentru memoria celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea șahului în zona noastră, concursul se va desfășura sub titulatura "Memorial Gheorghe Mititelu". 


După o dispută foarte echilibrată, derulată pe parcursul a opt runde, experimentatul maestru FIDE Cicirone Spulber (CS Universitatea Arad) a ocupat primul loc, urmat de Daniel Panainte (Palatul Copiilor Constanța) și Alexandru Kutnik (CS Sissa). La egalitate de puncte cu ocupantul locului trei, dar cu un coeficient Bucholz mai slab, Gheorghe Țintă, de la Axiopolis Cernavodă, a ocupat locul al patrulea, el pierzând în ultima rundă o partidă decisivă. 


La fete, locul întâi a fost obținut de Andreea Panainte, pe locul al doilea clasându-se Xenia Mazilu, ambele fiind legitimate la CSM București. La veterani, locul întâi a fost ocupat de Gheorghe Țintă; premii speciale au mai fost obținute de Florian Milea, Gheorghe Banciu și Stelian Gimurtu. 


Câteva rezultate din runda a opta, decisive: Gh. Țintă - D. Panainte 0-1, Cicirone Spulber - Florian Milea 1-0, Alexandru Kutnik - David Bonciu 1-0, A. Panainte - F. Savu 0-1. 


Profesorul Claudiu Iordache, președinte al AJ de Șah Constanța și arbitru șef al competiției, a felicitat câștigătorii și a punctat câteva aspecte legate de activitatea șahistă a Maestrului Internațional Gheorghe Mititelu. La festivitatea de pre-miere, a participat și Cătălin Mititelu, fiul regretatului șahist, care a evocat momente din activitatea tatălui, atât ca jucător, cât și ca publicist și a oferit un premiu câștigătorului concursului. 


Luări de cuvânt la festivitatea de premiere au mai avut Antonio Rușa, președinte ACS Sissa Constanța, și Octavian Moise, arbitru. 


Comentează știrea

Alehin
18 octombrie 2017
Sah

Sissa, mereu la înălțime. Felicitări!

Mihai
18 octombrie 2017
Intrebare

Cine este Mihail Zaim?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.312 secunde