Cine a transformat Cupa României la spadă în "afacere" de familie

175

Articole de la același autor

Vineri, la sala de jocuri a Complexului Sportiv "Tomis" din strada Flămânda, Adrian Pop (CSU Satu Mare) a cucerit Cupa României la spadă masculin, după ce a dispus, în finală, de Alexandru Nyisztor Csaki (CSU Târgu Mureș), scor 12-7. Astfel, soții Adrian și Simona Pop (câștigătoarea Cupei României la spadă feminin) au reușit o premieră în istoria scrimei românești. 


"Sunt foarte fericit din acest motiv, pentru că, până acum, și la campionat și la Cupă, ba eu ieșeam pe locul întâi, ba Simona pe doi", a declarat Adrian Pop. 


Pe locul trei s-a clasat Otto Tardi (CSU Târgu Mureș), după ce l-a învins, în finala mică, pe Bogdan Negraia (CS Farul Constanța), scor 15-12. 


La proba de individual, au concurat peste 40 de spadasini, iar faptul că Negraia a ajuns în primii patru i-a făcut mândri pe antrenorii săi. 


"El se află în primul an la U23, deci pentru un concurs de seniori, evoluția sa a fost foarte bună", a afirmat antrenorul spadasinului constănțean, prof. Ion Nițulescu. 


Sâmbătă, de la ora 10.00, vor avea loc întrecerile probei pe echipe de spadă masculin, unde 10 echipe s-au înscris în lupta pentru Cupa României. CS Farul este reprezentat de două echipe: CS Farul I: Silviu Loghin, Cătălin Monea, Bogdan Negraia, Gleb Nistor; CS Farul II: Alexandru Chilat, Constantin Drăgoi, Dmitri Nistor, Horia Zugravu. 


Cupa Farul Memorial "Paul Călin", la ediția a XIX-a 
Duminică, de la ora 8.30, CS Farul va organiza ediția a XIX-a a Cupei Farul Memorial "Paul Călin", unde vor concura doar băieții. 


La Cupa Farul, vor concura peste 
30 de spadasini. Cei mai mulți vor decide după concursul pe echipe dacă vor mai concura la Memorial sau nu. Anul trecut, constănțeanul Bogdan Negraia a cucerit bronzul, iar anul acesta speră să-și apere medalia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7395 secunde