Cine a distrus handbalul feminin constănțean?

1949
10
Cine a distrus handbalul feminin constănțean? - handbalfetecsuneptun65-1337887417.jpg
Ziua de ieri am început-o cu o veste tristă. După mai bine de trei decenii, Constanța a rămas fără echipă în prima ligă a handbalului feminin românesc, după ce CSU Neptun și-a semnat sentința de condamnare la retrogradare.

Echipa de handbal feminin CSU Neptun este, practic, retrogradată în eșalonul secund. Formația antrenată de Florentin Pera a fost învinsă, ieri, scor 26-27 (8-14), de ACS Terom Iași, într-o partidă disputată la Buzău, contând pentru barajul de menținere / promovare în Liga Națională.

Într-un alt joc al zilei de ieri, Rapid CFR București s-a impus, cu scorul de 32-25, în fața Mureșului Târgu Mureș.

Astfel, clasamentul la zi este următorul: 1. Terom Iași 6 p (3 j), 2. SCM Craiova 4 p (2 j), 3. Rapid București 2 p (2 j), 4. Neptun Constanța 0 p (2 j), 5. Mureșul Tg. Mureș 0 p (3 j). Primele două formații vor evolua în ediția 2012 / 2013 a Ligii Naționale; celelalte trei - în eșalonul secund!

Iată și programul meciurilor care au mai rămas de disputat: vineri, 25 mai: CSU Neptun - Rapid (ora 10.00), SCM Craiova - Terom Iași (ora 12.00); sâmbătă, 26 mai: Rapid - SCM Craiova (ora 10.00), Mureșul - CSU Neptun (ora 12.00).

Așadar, după mai bine de trei decenii, Constanța rămâne fără echipă în Liga Națională. Frumoasa tradiție în performanță a Hidrotehnicii, a Tomisului s-a dus!

Cauzele care au generat această retrogradare sunt multiple. Totul pleacă de la bani. Fostul președinte al clubului, Gheorghe Slabu, a fost lăsat singur să finanțeze echipa. Când nu a mai putut să facă față cheltuielilor, s-a creat un curent împotriva sa și a fost nevoit să renunțe. Echipa a fost preluată de Universitatea Maritimă, s-a anunțat și finanțare din partea Consiliului Județean, baza sportivă Hidrotehnica a trecut în administrarea UMC, lotul a fost schimbat din temelii.

Au fost voci care au spus, chiar cu argumente, că s-a dorit intenționat retrogradarea echipei. Că în spatele acestei preluări s-ar afla interese de cu totul altă natură, nici pe departe spor-tive. Ei bine, acele zvonuri s-au adeverit. Din păcate. Pentru că retrogradarea îi doare pe cei care au pus suflet în jurul acestui club. Se pare că nu au fost simple zvonuri. Lotul nu a fost întărit, sunt multe handbaliste care nu sunt de nivelul LN, trupa lui Pera a cam fost "carne de tun" în campionat. Actualii conducători trebuie să iasă în față și să explice cauzele eșecului. Cum de o echipă de podium, pe care doar Oltchimul o mai bătea, a ajuns, în doar un an, în liga a doua? Susținerea handbalului feminin a fost cumva numai la nivel declarativ? De ce nu s-au făcut transferuri, de ce nu s-au făcut plățile la timp? De ce pentru alte discipline există bani mulți, iar pentru handbalul feminin, cu o tradiție impresionantă, nu? A avut cineva interes să se aleagă praful de handba-lul feminin? Dacă da, uite că dorința i s-a îndeplinit!

Vom reveni cu acest subiect într-o ediție viitoare!



Comentează știrea

Constantean
24 mai 2012
Mazare si Porcusor

Mazare Drogatul si Porcusor Constantinescu l-au distrus!

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

suporter
25 mai 2012
handbal

Sa ii multumiti inca o data lui Mazare si Nicusor C, au reusit sa distruga si handbalul fete, la fel cum au facut prin nepasarea lor cu FC Farul. Bravo Mazare, bravo Nicusor C,

alt suporter
25 mai 2012
doar jucătoarele nu au nicio vină...

asha e, Mazare și Constantinescu au intrat in teren să joace... azi au pierdut cu Rapidul!!! chiar nu vede nimeni ca principalele vinovate sunt aceste pseudojucatoare, care nu au pic de demnitate,,, să te bată două echipe de liga a doua... și dacă nu erau plătite de loc și le trezea cineva în miezul nopții și nu trebuia să piardă...de necrezut!...rușine!

suporter
25 mai 2012
handbal

raspuns pentru titlu : " MAMA TA " sau pe scurt MATA !!!!!!!!!!!!

student
25 mai 2012
poate DNA face lumina

in acesta afacere prin care Panait si Frincu au pus mana pe baza Hidrotehnica. Acolo se vor duce banii studentilor de la UMC de acum inainte.

profesor
25 mai 2012
...

Gică Slabu, nu mai plînge... ti-ai umplut buzunarele șapte ani de zile de pe urma Hidrotehnicii, îti ajunge...

Răspuns la: poate DNA face lumina
Adăugat de : student, 25 mai 2012
in acesta afacere prin care Panait si Frincu au pus mana pe baza Hidrotehnica. Acolo se vor duce banii studentilor de la UMC de acum inainte.
cosica
25 mai 2012
calitate sportive

jucatoarele sunt slabe si cu pretentii mari . inainte de 1989 castgau un salariu mediu si aduceau rezultate f. bune.acum au pretentii financiare gogonate si ele sunt foarte slabe.nu trebuie sa se finanteze exagerat o echipa slaba.nu moare orasul fara echipa de handbal feminina.de pe margine e simplu sa vrei de toate dar sa cotizeze pentru sustinerea echipei nu am auzit.aceasta echipa a fost sustinuta inainte de1989 de salariatii ich care cotizau 10 lei pe luna.acum nu se poate?.

acelasi profesor
25 mai 2012
...

...in buzunarele cui crezi că se duceau banii din chiriile de la bodegile din jur și de la închirierea sălii?!

UNPR
25 mai 2012
IMPREUNA SALVAM F.C.FARUL CONSTANTA!

Claudiu-Iorga Palaz Am promis că voi susține promovarea și menținerea echipei Farul Constanța în Liga 1. Hai să începem acum! Să fim împreună alături de rechinii noștri! Am cumpărat 500 de bilete! Le dăruiesc suporterilor! Veniți sâmbătă, 26 mai, începând cu ora 9.00 pe Mamaia 213 (între Delfinariu și Finanțe). Meciul FC Farul- Callatis Mangalia începe la ora 11:00! Hai Farul!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6008 secunde