Cinci medalii de aur pentru Constanța, la Cupa României la box

1519
Cinci medalii de aur pentru Constanța, la Cupa României la box - cincimedalii-1551817441.jpg

Articole de la același autor

În perioada 26 februarie - 3 martie, în complexul "Lia Manoliu" din București, a avut loc o nouă ediție a Cupei României la box feminin - senioare, tineret, junioare și cadete. 


Cele mai valoroase 140 de pugiliste, legitimate la 40 de cluburi din întreaga țară, și-au măsurat rezistența și tenacitatea, asigurând un spectacol competițional garantat. Cum a obișnuit de-a lungul timpului, boxul feminin constănțean ține steagul sus și nu pierde nicio oportunitate să-și arate valoarea. Nu mai puțin de nouă medalii au luat drumul litoralului, dintre acestea cinci fiind de aur. 
Patru medalii au fost cucerite de sportivele cu dublă legitimare ASM Callatis Mangalia/CSA Steaua București, aflate în coordonarea antrenorului Nicu Chioveanu: Claudia Nechita - aur la 51 kg senioare, Lăcrămioara Perijoc - aur la 57 kg senioare, Narcis Sali - argint la 75 kg tineret și Mihaela Chiriacescu - bronz la 50 kg tineret.
Rezultate foarte bune au obținut și sportivele antrenate la CS Năvodari de către Ablalim Ferodin și Marcel Jipeanu: Diana Brânză - aur la 50 kg junioare, Florentina Constantin - aur la 63 kg junioare și Maria Cimpoeru - bronz la 59 de kg junioare. 
Ultimul club din județul Constanța, dar nu cel din urmă, care a urcat pe podium este CS Medgidia, care intră cu succes în elita boxului românesc, grație celor două medalii obținute de sportivele antrenate de Mustafa Calu și Avram Prică: Amalia Niță - aur la 46 kg cadete, și Mihaela Toma - argint la +90 kg cadete. O premieră la nivelul municipiului Medgidia! 


O premieră pentru județul Constanța! 
Supervizorul competiției a fost nimeni altul decât președintele Asociației Județene de Box Constanța, fostul mare arbitru AIBA Toma Matei. De asemenea, printre arbitrii turneului, cu prestații excelente, s-a numărat și Adrian Tănase, din Năvodari. 
"Este prima dată când județul Constanța reușește să câștige cinci medalii de aur la o ediție a Cupei României. În ultimul timp, nici măcar băieții nu au mai reușit acest lucru, cu toate că avem o istorie mai bogată acolo. Felicit toți antrenorii și sportivele și le urez succes în continuare. Să muncească la fel de bine ca până acum și să repete performanța la următoarea ediție a Campionatelor Naționale, ce vor avea loc în perioada 25 august - 3 septembrie, la Eforie Nord. Boxul constănțean feminin este unul valoros și avem mari speranțe pentru viitor", a declarat, pentru "Cuget Liber", supervizorul competiției, Toma Matei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4406 secunde