Liga Naţională de handbal masculin, etapa a şasea

Chinuiţi 30 de minute! HC Dobrogea Sud a „rezolvat” jocul cu Minaur după pauză

200
Chinuiţi 30 de minute! HC Dobrogea Sud a „rezolvat” jocul cu Minaur după pauză - 2021101012312901170x650-1633864419.jpg

Articole de la același autor

Eliminată din cupele europene, HC Dobrogea Sud se concentrează acum numai pe campionat, unde se luptă pentru locul doi, campioana en-titre Dinamo având, practic, arvunit un nou titlu. Echipa constănţeană a reuşit o victorie mult muncită în meciul cu CS Minaur Baia Mare, disputat duminică, 10 octombrie, la Sala Sporturilor, în cadrul etapei a şasea a Ligii Naţionale.

Duelurile cu Minaur au fost întotdeauna aprige, astfel că nici jocul de duminică nu putea încălca tradiţia şi s-a luptat „la baionetă”. Maramureşenii au venit pe litoral decişi să câştige puncte şi au stat umăr la umăr cu gazdele în prima repriză. „Delfinii” au condus cu 10-8 în minutul 20, însă finalul reprizei a fost mult mai bine gestionat de Minaur, care a intrat în avantaj la cabine, scor 14-13.

După pauză, jucătorii antrenaţi de Djordje Cirkovic şi George Buricea au strâns rândurile. Apărarea a dus greul şi s-a achitat foarte bine de sarcini, iar Gabriel Preda, portarul de 19 ani al Constanţei, aflat la primul sezon cu echipa mare, a avut o serie de intervenţii de senzaţie, astfel că, în repriza secundă, Baia Mare a marcat numai opt goluri!

În atac, interii Dobrogei Sud au găsit culoare optime, iar „trasoarele” lor au nimerit ţinta. S-a terminat 26-22 pentru Constanţa, care a urcat pe locul trei în clasamentul Ligii Naţionale.

„Am întâlnit un adversar puternic, Baia Mare este o echipă foarte bună. Şi ei au obiectiv să fie cât mai sus în ligă. A fost greu, dar cu ajutorul suporterilor, cărora le mulţumim, am luat cele trei puncte”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, extrema stângă Alexandru Andrei.

XXX

CS Dinamo Bucureşti a învins-o, cu scorul de 35-26 (15-9), pe CSM Focşani, în deplasare, într-un meci din etapa a şasea a Ligii Naţionale, campioana obţinând astfel cea de-a şaptea sa victorie în campionat în tot atâtea meciuri jucate.

Cel mai bun marcator al dinamoviştilor a fost spaniolul Alex Pascual, cu 7 goluri.

Într-un alt meci al rundei, CSU din Suceava a cedat, pe teren propriu, în faţa CSM-ului Vaslui, scor 23-29 (13-16).

Etapa viitoare, duminică, 17 octombrie, HC Dobrogea Sud va juca, în deplasare, cu CSM Bacău, echipă fără victorie în actuala stagiune, care se zbate să scape de retrogradare.

Foto: Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3988 secunde