Cele trei minute fatidice! HC Dobrogea Sud, eliminată în optimile Cupei României

317
Cele trei minute fatidice! HC Dobrogea Sud, eliminată în optimile Cupei României - celetrei-1544363500.jpg

Articole de la același autor

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud au pierdut, ieri, la Chiajna, confruntarea cu Steaua București, scor 24-27 (13-13), din faza optimilor de finală ale Cupei României.

Formația antrenată de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic a început meciul în forță, iar după șapte minute, tabela indica 5-0 pentru dobrogeni. Din păcate, în jocul constănțenilor se produce o cădere masivă, în bloc, permițând steliștilor să marcheze șase goluri consecutive și să reintre în joc.

Antrenorul gazdelor, Ovidiu Mihăilă, simte momentul bun al elevilor săi și îndeamnă la calm și concentrare. Steaua rămâne la timona partidei până la finalul primei reprize, când indicațiile date de Sundovski sunt puse în aplicare de jucătorii săi, iar primul act se termină la egalitate, scor 13-13.

Mitanul secund a debutat într-un echilibru sufocant pentru ambele echipe. Un ritm alert, presărat cu reușite și erori de ambele părți. Steaua a părut că se va detașa în câștigătoare, la trei goluri avans, însă HC Dobrogea Sud a reușit să egaleze și chiar să preia conducerea.

Ultimele trei minute au fost cele care au decis echipa mai lucidă, mai determinată, mai proaspătă, mai pregătită de sferturile de finală ale Cupei României. Din păcate, nu a fost HC Dobrogea Sud. Dalibor Cutura a ratat o aruncare de la 7 metri, apoi Laurențiu Toma a făcut două greșeli decisive. La prima, a fost depășit școlărește, nepermis pentru experiența sa, de un adversar, în duel unu la unu, iar Steaua a marcat. La faza următoare de apărare, extrema dreaptă a recuperat o minge pe care nu a reușit să o arunce, din săritură, decât la primul… adversar, care nu l-a iertat pe portarul Nikola Mitrevski. Trei momente cheie, care au costat-o pe HCDS calificarea.

Pentru HC Dobrogea Sud Constanța, au marcat: Dalibor Cutura (6), Zoran Nikolic (4), George Buricea, Irakli Chikovani, Dejan Malinovic (câte 3), Stevan Vujovic, Ionuț Nistor (câte 2), Vencel Csog, Velko Markoski și Laurențiu Toma (câte 1).

În "sferturi" s-au mai calificat CSU Craiova, CSM București, Dinamo București și CSM Vaslui. Ieri, după încheierea ediției, s-au mai disputat partidele CSM Bacău - Politehnica Timișoara, Minaur Baia Mare - Dunărea Călărași și CSM Focșani - HC Buzău.

v v v

Următoarea partidă pentru HC Dobrogea Sud este programată joi, 13 decembrie, în Liga Națională, împotriva celor de la Dinamo București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4113 secunde