Sâmbătă, la Mamaia

Cel mai mare triathlon din Europa de Est

258

Sâmbătă, Mamaia găzduiește cel mai mare concurs de triathlon organizat în Europa de Est.
Peste 600 de participanți din opt țări sunt aliniați la startul celei de-a treia ediții a Triathlon Challenge, structurată pe cinci categorii: proba olimpică (înot 1,5 km, ciclism - 40 km, alergare - 10 km), sprint (înot - 0,75 km, ciclism - 20 km, alergare - 5 km), ștafetă (echipe alcătuite din trei participanți, pe distanțele de la sprint), Corporate Challenge (ștafetă pentru angajații corporate) și Trikids Challenge (triatlon pentru copii). Ultima va fi organi-zată în premieră în România și va avea trei categorii de vârstă, cu distanțe diferite, astfel încât să fie un concurs plăcut și accesibil tuturor copiilor cu vârste între 6 și 14 ani.
Printre concurenți, se regăsesc campionul României la triathlon, Ciprian Bălănescu și Valeria Răcilă, dublă campioa-nă olimpică de canotaj, alături de foști sportivi de performanță, directori și președinți de multina-ționale și cinci echipe de bloggeri. Cel mai tânăr concurent are doar cinci ani, iar cel mai în vârstă a împlinit 70 de ani și a suportat, recent, o intervenție pe cord deschis, un dublu bypass.
Organizatorul competiției, clubul Smart Atletic, a pregătit 70 de premii pentru participanți, premii speciale și tombole pentru cei 5.000 de spectatori așteptați la eveniment. Valoarea totală a premiilor va fi de 8.500 de euro, constând în bani, produse și echipamente sportive.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6989 secunde