Cei mai buni la oină! Frontiera Tomis, din nou campioană națională

229
Cei mai buni la oină! Frontiera  Tomis, din nou campioană națională - frontiera-1569771438.jpg

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul Local Ovidiu încurajează sportul nostru tradițional și au organizat, alături de federația română de specialitate, în week-end, Campionatul Național de oină la seniori.

Cele mai bune echipe de oină din România s-au înfruntat pe Stadionul Orășenesc din Ovidiu: Frontiera Tomis Constanța, Straja București și Biruința Gherăești Neamț, iar câștigătorii turneului au fost constănțenii.

Frontiera Tomis Constanța a jucat perfect pe parcursul turneului care s-a disputat după un sistem tip clasament. Fiecare echipă a întâlnit toate celelalte formații participante la turneu. Constănțenii s-au impus cu 17-4 în fața celor de la ACS Straja București și cu 22-11 în fața echipei Biruința Gherăești Neamț.

"Noi încercăm să promovăm oina tot timpul, în licee și în școli gimnaziale, și sperăm ca viitorii tineri să-l promoveze la rândul lor alături de noi. Se pare că oina începe să revină acolo unde i-a fost locul", spune Mihai Georgescu, căpitanul echipei din Constanța.

Primăria Ovidiu promovează la rându-i oina în rândul elevilor și promovează competițiile sportive de orice fel. Oina ne definește ca popor de câteva sute de ani, iar tradiția merită a fi dusă mai departe.

"E vorba de sportul național și trebuie să-i fim alături și să sprijinim acțiuni de genul acesta, iar Primăria Ovidiu se alătură Federației Române de Oină și sperăm ca pe viitor să formăm o echipă la Ovidiu", a declarat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

v v v

Oina nu înseamnă doar o bâtă și o minge. Acest sport seamănă foarte mult cu baseball-ul, însă este mult mai complicat, după cum spun profesioniștii. În jocul de oină, de regulă toți cei care sunt pe teren sunt implicați în toate fazele de joc, iar acest lucru place foarte mult copiilor.

Președintele Federației Române de Oină, constănțeanul Nicolae Dobre, a precizat că militarii americani care sunt cantonați la baza din Mihail Kogălniceanu au evoluat de mai multe ori în meciuri demonstrative de oină.

"Pentru că tot suntem aici, la Constanța, unde avem și militari americani, vă spun că am avut ocazia de a-i avea și pe ei martori și chiar participanți la meciuri demonstrative de oină, și au spus și ei că oina e spectaculoasă și frumoasă. Însă copiii noștri care practică și oină și baseball au spus că oina e mai frumoasă, pentru că are mai mult dinamism", explică Nicolae Dobre.

v v v

Campionatul Național de oină de la Ovidiu marchează începutul unui amplu proiect de promovare a sportului nostru tradițional în județul Constanța, proiect inițiat de Prefectură și susținut de Primăria Ovidiu.

Prin această victorie, Frontiera Tomis Constanța demonstrează încă o dată că este cea mai bună echipă de oină din țară și că foarte rar cineva o poate învinge. Echipa de la malul mării se bazează și în prezent pe căpitanul Mihai Georgescu, cel care are 40 de ani și evoluează cot la cot cu coechipierii săi mai tineri.

Prin rezultatele foarte bune înregistrate la diferite turnee, Frontiera Tomis Constanța atrage copiii care vor să practice sportul național și în acest fel se poate crea o generație viitoare care să cucerească mai multe trofee.

Evenimentul a fost urmărit din tribunele Stadionului Orășenesc Ovidiu și de fostul mare atlet Ilie Floroiu. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța a avut-o ca reprezentant la eveniment pe Mariana Solomon, director executiv. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6579 secunde