Ce spune Ilie Floroiu despre evoluția sportivilor de la CS Farul la JO 2012

715
1
Ce spune Ilie Floroiu despre evoluția sportivilor de la CS Farul la JO 2012 - iliefloroiu5-1345145293.jpg

Patru sportivi de la CS Farul s-au întors de la Londra, acolo unde au participat la Jocurile Olimpice, însă fără să aducă vreo medalie, lucru anticipat de directorul clubului, Ilie Floroiu, care a recunoscut că au fost mai multe cauze care au produs nereușita.

Printre sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra s-au numărat și patru sportivi de la CS Farul Constanța: Cristina Bujin (atletism), Andreea Ogrăzeanu (atletism), Dragoș Agache (înot) și Elisabeta Samara (tenis de masă).


Vârsta fragedă a sportivilor sau lipsa de experiența în acest tip de competiție și-au spus cuvântul în ceea ce privește participarea constănțeană la JO Londra.


"În general, rezultatele au fost așa cum ne-am așteptat. Majoritatea sportivilor noștri sunt tineri și nu au avut până în prezent nicio competiție de acest nivel, ca cel de la Jocurile Olimpice", ne-a spus directorul CS Farul, Ilie Floroiu.
Cristina Bujin, care a concurat la proba de triplusalt, nu a reușit niciuna din cele trei încercări, acestea fiind anulate pentru neefectuarea corectă a exercițiului.


"Presupun că presiunea competiției a făcut-o să nu aibă nicio reușită, astfel încât să acceadă în finală. Din ce am văzut, nu s-a sărit tare, nu au fost rezultate deosebite la triplusalt. Cred că dacă ar fi sărit 14.30 - 14.40 metri, ar fi venit în primii opt sportivi", a precizat Ilie Floroiu.


Una din sportivele constănțene care au realizat o evoluție onorabilă la Londra este Eliza Samara, care s-a oprit în optimile de finală ale probei individuale de tenis de masă, fiind învinsă de chinezoaica Li Jiao.


"Legat de Samara, lucrurile se schimbă, cred că a avut o evoluție destul de bună, calificându-se în optimi, unde s-a lovit de «Zidul Chinezesc», în care sunt incluse și asiaticele naturalizate din Europa. De apreciat faptul că a învins numărul 10 mondial", ne-a mai spus Floroiu.


Sprintera Ogrăzeanu a avut o sarcină dificilă la proba de 100 m, fiind prima experiență pentru ea la o competiție atât de mare și concurând cu atlete mult mai experimentate decât ea.


"Dincolo de lipsa de experiență într-o competiție de o asemenea anvergură, ea a fost o perioadă bună de timp accidentată, din ianuarie până în mai, și de abia prin iunie-iulie a avut cea mai bună perioadă de pregătire. A pierdut mult în acel interval", a explicat Floroiu.


Dragoș Agache, singurul "delfin" constănțean prezent la JO londoneze, a fost, de asemenea, încetinit de o accidentare mai veche la genunchi, motiv pentru care nu a reușit să se califice în semifinalele probei de 100 m bras.


"Una peste alta, pentru CS Farul a fost o experiență bună, dar care putea fi și mai bună. Faptul că au îndeplinit baremurile, faptul că au participat la Jocurile Olimpice, este un lucru destul de bun, notabil, pentru care trebuie fim recunoscători", a spus Ilie Floroiu.

Comentează știrea

xxl
17 august 2012
Fara rezultate!

Ce experienta domnule presedinte? Au experienta, dar nu au fost pregatiti cum trebuie, nu au mintea pregatita. Asa ca cereti demisia antrenorilor de la club si a celor de la loturile nationale sau sa-i dati afara ca nu au rezultate. Altfel cheltuiti banii statului degeaba si va consumati energia cu cine nu trebuie. Mare rusine, fara rezultate=zero!

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 August 2012
Stire din Sport : Agenda Olimpică
Pagina a fost generata in 0.597 secunde