Ce s-a întâmplat cu revista Charlie Hebdo, după caricatura cu Halep

1756
Ce s-a întâmplat cu revista Charlie Hebdo, după caricatura cu Halep - 61966550-1529049343.jpg

Articole recomandate

Rating-ul paginii de Facebook a revistei Charlie Hebdo a înregistrat o scădere dramatică, după ce a fost luată cu asalt de românii deranjați de o caricatură dedicată victoriei obținute de Simona Halep la Roland Garros.

Mai mulți utilizatori români au acordat doar o stea publicației franceze și au criticat-o dur pentru decizia de a publica o caricatură pe care o consideră o lipsă de respect la adresa României.


Pe lângă rating-uri de o stea (media revistei a scăzut la 1,1), românii au și comentat masiv, inclusiv în limba franceză, și îi acuză pe redactori că au depășit limita atunci când au ales să publice caricatura respectivă.

"O româncă a câștigat la Roland Garros", este mesajul care însoțește fotografia, iar personajul care apare în caricatură strigă pe străzi: "Fiare vechi, fiare vechi".

Majoritatea a interpretat caricatura semnată de Felix ca un atac la adresa Simonei Halep și a poporului român, asociat cu populația de etnie romă. Pe de altă parte, există voci care susțin că ironia este îndreptată împotriva francezilor și a prejudecăților acestora când vine vorba despre români.

"Când teroriștii v-au atacat, toți cei din România plângeau pentru pierderile voastre, iar președintele a declarat Zi de doliu național. Acum veniți cu această mizerie. Nu pot chiar să descriu ce înseamnă asta și vă rog nu spuneți că este doar o glumă, nimeni nu crede că este amuzant. Este doar o altă glumă rasistă despre români și pentru asta, noi ca națiune, așteptăm scuze", este unul dintre mesajele lăsate de români pe pagina revistei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7574 secunde