Ce prevestește liniștea suspectă de la CS Tomis?

900
Ce prevestește liniștea suspectă de la CS Tomis? - handbal-1311005090.jpg
Fac revista presei locale în fiecare zi. Citesc despre fotbal, handbal masculin, volei, rugby sau tenis, dar, despre handbalul feminin, nu mai apare niciun rând. O liniște suspectă. Ce se mai întâmplă oare la CS Tomis?

Cu o singură excepție, echipele care activează în Liga Națională de handbal feminin și-au reluat pregătirile în vederea noii ediții de campionat. Din păcate, excepția se numește CS Tomis, formația de la malul mării trăind vremuri cumplite: nu are antrenor, în lot, se mai regăsesc doar 3-4 jucătoare, iar structura de conducere este prezentă doar pe hârtie!

Oare chiar nu se mai poate face nimic pentru CS Tomis? După atâtea și atâtea semnale de alarmă, chiar nu se mai pot găsi oameni de suflet, care să pună umărul la redresarea clubului? Chiar toată lumea privește impasibilă cum se destramă o echipă care, la un moment dat, ajunsese "ghimpele" din coasta Oltchimului? Se aude că ultimele plecate sunt Andreea Dincu (prin Franța) și Georgeta Grigore (la Deva). Domnule fost președinte Slabu, domnilor din Consiliul de Administrație, nu mai reușiți să convingeți pe nimeni să vină lângă echipă? Pentru că această echipă TREBUIE să continue, e OBLIGATĂ de ISTORIE, PALMARES și TRADIȚIE să meargă mai departe!

Sunt convins că factorii de decizie, administrația locală vor avea suficientă înțelepciune încât să ia deciziile corecte, să întindă o mână de ajutor echipei într-un moment dificil. Cu un minim de efort, sunt con-vins că tradiția Hidrotehnicii - actuala CS Tomis - poate fi dusă mai departe. Bugetul necesar (10 procente din cât primesc celelalte echipe susținute de Primărie și Consiliul Județean) este unul pe care Constanța l-ar putea suporta fără probleme, fără a afecta celelalte proiecte. Totul este să existe DORINȚĂ.

Cert este că o decizie trebuie luată de urgență. Fraților, grăbiți-vă!, pentru că celelalte echipe și-au reluat pregătirile, au făcut transferuri, s-au întărit, au demarat cantonamentele și turneele de vară.

v v v

Se aude că profesorul Traian Bucovală, omul aflat în staff-ul clubului de peste trei decenii, și-ar fi depus demisia. Ultimul mohican spunea de mult că ar dori să predea ștafeta. Însă, cui? Oare ce o fi în sufletul său? Și nu numai în al său, ci și în sufletele jucătoarelor și părinților lor, ale antrenorilor care au trecut, de-a lungul timpului, prin club. Pentru Bucovală, trebuia pregătită o altă ieșire din scenă!

v v v

CS Tomis încă mai poate fi salvată. Măcar în al 99-lea ceas, poate veni decizia care să facă dreptate. S-ar putea reporni pe un nou drum, cu Dumitru Muși sau Lucian Râșniță pe bancă, secondați de Mihaela Pîrîianu (o jucătoare emblematică, sufletistă, care merită tot respectul și un tratament diferit față de cel primit până acum) și cu un lot tânăr, construit din temelii. "Experimentul Crăciun" și-a demonstrat eficiența, păcat că a fost abandonat.

Suporterii constănțeni, cei care veneau cu sutele și miile la meciurile Tomisului, așteaptă vești despre echipă. Cât mai repede și cât mai bune, nu dintr-acelea care întristează. Repet, sper ca administrația locală să dea dovadă de înțelepciune, să ia în calcul toate aspectele, dorința Constanței, perspectivele și tradiția handbalului feminin. Dă-i, Doamne, românului mintea cea de pe urmă! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4357 secunde