Mariana Solomon, director executiv al DJST Constanța:

"Căutăm să implicăm în proiectele noastre cât mai mulți elevi și profesori"

298

Articole de la același autor

Direcția Județeană pentru Sport

și Tineret Constanța derulează fără încetare proiecte ce vizează dezvoltarea sportului de masă la nivelul județului.

În același timp, sprijină eforturile cluburilor sportive de performanță

în demersurile lor, atât timp cât o fac pentru promovarea sportului, a mișcării.

DJST Constanța se află pe prima poziție în clasamentul acțiunilor din cadrul Proiectului Național "Campionii României în școală, liceu și universitate" și intenționează să continue proiectul și în acest an. Cu siguranță, Constanța nu duce lipsă de valori sportive.

"Îmi felicit colegii pentru efortul colectiv depus. De asemenea, pe lângă interacțiunea cu marile personalități sportive, urmărim și o implicare tot mai mare a profesorilor și copiilor. Am vrea să ne axăm mai mult pe exercițiile fizice, deoarece reprezintă baza viitorilor campioni. Chiar am făcut propuneri pentru dezvoltarea acestui proiect și așteptăm răspunsul MTS-ului", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mariana Solomon, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța.

La nivel național, Ministerul Tineretului și Sportului a demarat un alt proiect, denumit "România în mișcare", împărțit în trei subprograme. Primul se realizează cu ajutorul autorităților locale, prin atragerea de fonduri nerambursabile, pentru încurajarea sportului de masă. Cinci structuri (cluburi și asociații sportive) au câștigat acest drept, în urma prezentării proiectului.

"Chiar sâmbăta aceasta, la Ovidiu, va debuta activitatea Asociației Județene de Handbal, acolo unde copiii se vor bucura de frumusețea acestui sport", a explicat Mariana Solomon.

Al doilea scoate la iveală colaborarea fructuoasă dintre DJST și Inspectoratul Școlar Județean. Județul Constanța a fost împărțit atent, în opt regiuni, fiecare regiune având un profesor voluntar desemnat. Copiii se vor întrece în două discipline sportive de echipă (handbal și baschet) și unul individual (înot).

Cel de-al treilea este "Sportul de masă" și se adresează tuturor iubitorilor de sport și mișcare.

"Competiția se adresează doar elevilor (clasele 5-6 și 7-8) nelegitimați. Ideal ar fi ca faza regională să se desfășoare în aceeași zi. Soluții pentru organizarea competițiilor avem, deoarece sunt oameni care și-au arătat disponibilitatea să ne ajute. Poate le vom desfășura chiar în Sala Sporturilor. E bine să demarăm proiectul cât mai rapid, deoarece putem depista și corecta eventualele minusuri apărute pe parcurs", a adăugat Mariana Solomon.

v v v

Pe linie de tineret, Liga Studenților din cadrul Universității "Ovidius" a înaintat un proiect denumit "Halloween Treasure Hand", cu foarte mari șanse de reușită.

"Cu siguranță le vom oferi sprijinul nostru, deoarece Liga Studenților a avut mai mereu inițiative frumoase și merită încurajată", a conchis Mariana Solomon.

În continuare, DJST rămâne un partener de nădejde pentru cluburile sportive constănțene. Numai în aceste zile, CS Phoenix a dat naștere proiectului "Motoria Fest", prin care aduce baschetul în școlile și liceele din Constanța.

Tot la baschet, asociația județeană de specialitate, cu ajutorul staff-ului BC Athletic, se pregătește de al doilea week-end cu baschet 3 la 3, la Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle, ce se dispută în sala Liceului Teoretic "Ovidius". Nu putem omite nici Olimpiada Națională a Sportului Școlar, competiție ce tinde să devină din ce în ce mai râvnită de către elevi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1165 secunde