Cătălina Ponor, vicecampioană olimpică la sol

866
1
Cătălina Ponor, vicecampioană olimpică la sol - ponor-1344368854.jpg

Revenire extraordinară pentru Cătălina Ponor pe planul mondial de gimnastică. Constănțeanca a prezentat o evoluție bună, ieri, în finala probei de sol de la Jocurile Olimpice, și a adus a noua medalie delegației române de la Londra, și al cincilea argint din competiție.

Așa cum ne-a obișnuit, Cătălina Ponor a desfășurat un program curat, lipsit de greșeli, și cu sărituri înalte, executate corect, însă dificultatea execuțiilor a fost cea care nu i-a permis constănțencei titlul de campioană, aceasta obținând un punctaj de 15.200. Aurul a fost cucerit de americanca Alexandra Raisman (15.600), iar bronzul i-a revenit rusoaicei Aliya Mustafina (14.900).
Ponor revine după o pauză destul de mare, aceasta obținând, la Londra, a 19-a și 20-a medalie din întreaga sa carieră. La Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, constănțeanca a obținut aur la echipă, bârnă și sol, o performanță de apreciat, și unică în gimnastica românească.
Așadar, în ciuda faptului că are aproape 25 de ani, constănțeanca a reușit să pună probleme gimnastelor mult mai tinere decât ea, demonstrând, încă o dată, valoarea gimnasticii românești și valoarea sa ca sportivă.

La un pas de aur
De asemenea, în finala de la sol a participat și proaspăta campioană olimpică la sărituri, Sandra Izbașa, care, din păcate, a pierdut în cel mai dramatic mod șansa de a cuceri aurul și la această probă: la finalul ultimei sărituri, gimnasta nu s-a rotit îndeajuns la aterizare, și a căzut, ratând, astfel, orice șansa de podium.

Bronzul "furat" de americani
În finala probei de bârnă, desfășurată tot ieri, Ponor a fost la un pas de a câștiga medalia de bronz, aflându-se pe locul 3, cu punctajul 15.066, însă, ultima prestație din întrecere, aparținând americancei Alexandra Raisman, a fost contestată, iar în cele din urmă, arbitrii au decis punctajul acesteia în defavoarea româncei. Astfel, constănțeanca a coborât pe poziția a 4-a, și a ratat podiumul.
Aurul și argintul au fost cucerite de chinezoaicele Linlin Deng, respectiv Lu Sui.

Aur, argint și bronz
Delegația gimnasticii tricolore a ajuns la punct final în competiția olimpică din capitala Angliei, după finalele de bârnă și sol, desfășurate ieri.
Astfel, gimnastele noastre au obținut medalia de aur (Sandra Izbașa - sărituri), medalia de argint (Cătălina Ponor - sol) și medalia de bronz (echipe), păstrând tradiția impusă din 1976, ca gimnastele românce să urce pe podium la fiecare olimpiadă.



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8959 secunde