Câștigătoare surpriză la Australian Open! Până acum nu mai depășise optimile la turneele de Mare Șlem!

918
Câștigătoare surpriză la Australian Open! Până acum nu mai depășise optimile la turneele de Mare Șlem! - ddd-1580558590.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea americană de tenis Kofia Kenin, numărul 15 mondial, a câștigat sâmbătă Openul Australiei, primul turneu de Mare Șlem al anului, în finala căruia a învins-o în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-2, pe spaniola Garbine Muguruza, sâmbătă la Melbourne, relatează Agerpres. Kenin, în vârstă de 21 ani, care nu mai depășise până acum de optimile de finală la o competiție de Grand Slam, a învins-o în drumul său către trofeu pe australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial, pe care a eliminat-o în semifinale. Garbine Muguruza, care are în palmares două titluri de Mare Șlem, a trecut la rândul ei în penultimul act de Simona Halep.

Sofia Kenin a părut mai motivată și, mai ales, mai puțin nervoasă decât spaniola, în vârstă de 26 ani, care viza al treilea său trofeu major, după cele cucerite la Roland Garros (2016) și Wimbledon (2017). Americanca a devenit cu această ocazie cea mai tânără laureată a turneului de la Melbourne, după rusoaica Maria Șarapova, câștigătoarea Australian Open în 2008, la 20 de ani și 283 de zile.

Luni, Sofia Kenin va urca pe locul al șaptelea în clasamentul mondial, urmând să o depășească pe compatrioata sa Serena Williams. Ea este cea mai tânără reprezentantă a Statelor Unite care intră în Top 10 WTA, după Serena Williams, în aprilie 1999.

Garbine Muguruza, fostă numărul unu mondial, va accede la rândul ei pe poziția a 16-a WTA, grație finalei disputate la antipozi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1867 secunde