Care sunt surprizele Taberei internaționale de scrimă "Sfânta Maria"

367

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, la Constanța, toată lumea sărbătorește Ziua Marinei Române și Sfânta Mărie, în felul său. Aproximativ 60

de scrimeri au sosit, la începutul săptămânii, pe litoral pentru a participa la a patra ediție a Taberei internaționale de scrimă "Sfânta Maria".

Sportivii de la Centrul Olimpic Român de scrimă și de la Liceul cu Program Sportiv din Craiova s-au întâlnit, la malul mării, cu iubitorii de scrimă de la CS Farul și CSS 1 Constanța. Timp de o săptămână, ei se vor antrena cu toții și își vor împărtăși din experiențele lor.

Schimbul de experiențe are caracter internațional datorită prezenței unui antrenor de scrimă din Ucraina, care a venit împreună cu copiii săi, la acest stagiu.

Constanța și Craiova au colaborat foarte bine în organizarea acestei tabere. E o tradiție ca și antrenorii și sportivii craioveni să vină pe litoral pentru a se antrena împreună cu sportivii de aici, mai ales că antre-norul de la CSS 1, Ion Nițulescu, născut în capitala Olteniei și stabilit la malul mării, este fost coleg cu antrenorul de la Centrul Olimpic din Craiova, Ion Bărbosu.

"Obiectivul programului este legarea unei prietenii între sportivii noștri și de antrenament împreună. Conjunctura face ca peste o lună să fie și Campionatul Național de juniori și să ne putem pregăti împreună. Aici sunt copii medaliați la nivel național și internațional", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Ion Nițulescu.

Pregătirea se face în două săli, la Colegiul Economic "Carol I" și la sala de scrimă de la CS Farul. Copiii sunt împărțiți după categoria de vârstă: cei mici, sub 11 ani, se pregătesc la clubul Farul, iar cei până în 20 de ani, în sala mare a colegiului. Vor fi zile în care se vor face câte două antrenamente, unul dimineața și unul seara, dar vor fi zile în care se va face doar unul.

"Am decis să ne învățăm reciproc tehnici. Acum, antrenamentul este condus de antrenorul ucrainean. Ne arată diverse tehnici, iar copiii sunt încântați. Pregătirea lor diferă de a noastră și e bine să împărtășim reciproc din experiențele noastre, mai schimbăm și ieșim din tipar", ne-a spus și antrenoarea Monica Marinescu, de la CSS 1.

În această tabără, de pregătirea celor 60 de scrimeri se ocupă antrenorii de la Centrul Olimpic din Craiova, Ion Bărbosu și Radu Prodeanu, de la Liceul cu Program Sportiv din Craiova, antrenoarea Mădălina Mincu, de la CS Farul, Horia Gheorghe și Mihaela Ion, iar de la CSS 1, Ion Nițulescu și Monica Marinescu.

v v v

Ca și activități "extra", organizatorii au pregătit câteva ieșiri în oraș, la muzee și pe plajă. Cu ocazia Zilei Marine Române, scrimerii vor vizita Muzeul Marinei Române și vor fi spectatori la festivitatea ce va avea loc în Portul Tomis.

În încheierea taberei, marți, 19 august, va avea loc o competiție finală, unde vor veni și sportivi din București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3876 secunde