Care sunt cele 8 echipe din Liga Campionilor care continuă în Europa League

160
Care sunt cele 8 echipe din Liga Campionilor care continuă în Europa League - europaleagueuefa-1512639759.jpg

Articole recomandate

Calificată în 16-imile de finală ale Europa League după doar patru meciuri din faza grupelor, FCSB se pregătește de meciul cu Lugano, care va decide dacă va termina grupa pe primul sau pe al doilea loc, dar, între timp, a aflat și ce echipe din Liga Campionilor îi pot ieși în cale.


Regula pentru tragerea la sorți a 16-imilor spune că echipele calificare vor fi împărțite în două urne, una a favoritelor și una a outsiderelor, iar aceeași soartă o au și echipele care au terminat pe locul al treilea în Liga Campionilor. Cum miercuri faza grupelor celei mai importante competiții intercluburi a ajuns la final, s-au aflat și cele opt echipe care vor continua în primăvara Europa League. Astfel, ȚSKA Moscova, Atletico Madrid, Leipzig și Sporting Lisabona vor merge în urna favoritelor și îi vor ieși în cale FCSB-ului doar dacă echipa lui Nicolae Dică termină grupa pe locul al doilea. Urna nefavoritelor cuprinde, însă, nume la fel de periculoase: Spartak Moscova, Napoli, Celtic și Dortmund se numără printre potențialii adversari ai echipei lui Dică, în cazul în care vicecampioana termină grupa pe primul loc.

Înaintea ultimei etape, Slavia Praga, Partizan Belgrad, Ludogorets, AEK Atena, Lyon, Lokomotiv Moscova, Steaua Roșie Belgrad, Marseille, Bilbao, Nice și Real Sociedad sunt echipele de pe locul al doilea din grupele Europa League, dar componenta urnei din caer se va extrage adversara FCSB-ului s-ar putea schimba în funcție de rezultatele din această seară.

În cazul în care iese din ngrupă de pe locul al doilea, misiunea FCSB-ului devine mult mai complicată. Pe lângă cele patru echipe venite din Liga Campionilor, vicecampioana poate da în optimi peste echipe ca AC Milan, Villarreal, Arsenal, Lazio, Zenit sau Villarreal.

Tragerea la sorți a 16-imilor Europa League va avea loc luni, 11 decembrie, la Nyon (Elveția).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.498 secunde