Canotajul românesc trimite cinci ambarcațiuni la Jocurile Olimpice

142
Canotajul românesc trimite cinci ambarcațiuni la Jocurile Olimpice - canotajul-1464194697.jpg

Articole de la același autor

În perioada 22-24 mai, la Lucerna (Elveția), a avut loc regata de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Delegația României a fost prezentă cu trei echipaje, din care s-au calificat două: echipajul de 8+1 rame (Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu și Daniela Druncea) și cea de dublu vâsle (Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă), completând astfel formația de cinci ambarcațiuni ce vor fi prezente la Rio, la vară.

Celelalte trei echipe au reușit să se califice încă de anul trecut: dublu rame fără cârmaci, feminin (Cristina Grigoraș și Laura Oprea), dublu rame fără cârmaci, masculin (Cristi Pîrghie și George Palamariu) și patru rame fără cârmaci (Vlad Aicoboae, Adriam Dămii, Marius Cozmiuc și Andrei Gontaru).

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, fost președinte al Federației Române de Canotaj, s-a declarat foarte mulțumită de reușita celor două echipaje: "M-am bucurat pentru canotajul românesc, pentru fetele mele, care trudesc zi de zi pentru a-și îndeplini visul olimpic, pentru colectivul de antrenori. M-am bucurat și pentru mine, pentru că sunt parte a acestei lumi. Au fost două calificări superbe, dar să nu credeți că ne mulțumim doar cu această calificare. Sunt încrezătoare că putem obține cel puțin o medalie la Jocurile Olimpice. Abia aștept finalele olimpice, unde bătălia va fi pe viață și pe moarte". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0415 secunde