Canotaj: România participă cu 34 de sportivi la Mondialele Under-23 din SUA

530
Canotaj: România participă cu 34 de sportivi la Mondialele Under-23 din SUA - a6745829616933413674650042824348-1563797260.jpg

Articole recomandate

România va participa cu 34 de sportivi și 8 echipaje la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret Under-23, între 24 și 28 iulie, la Sarasota, în Florida, potrivit Agerpres.

"Campionatul Mondial de Tineret din 2019 se anunță a fi unul foarte puternic. Putem lua în considerare doi factori importanți. Campionatul se desfășoară în SUA, iar cheltuielile sunt destul de ridicate, astfel că fiecare națiune își trimite cele mai competitive echipaje. Apoi, cei mai mulți tineri sunt implicați sau au fost implicați în procesul de selecție pentru calificările JO 2020, iar acest lucru face ca nivelul lor să fie peste cel din anii precedenți'', a declarat antrenorul federal Dorin Alupei.

''Dintre cele 8 echipaje ale României, cele de patru vâsle feminin și două rame masculin sunt medaliate la Campionatele Mondiale din anul 2018. Echipajul de patru vâsle, care a păstrat două sportive din 2018, este medaliat cu aur, iar dublu rame masculin, în aceeași componență, este medaliat cu argint. De asemenea, echipajul masculin de patru rame va fi condus de medaliatul cu aur în aceeași probă în 2018, Ciprian Huc. Sperăm ca sportivii noștri să treacă testul adaptării la fusul orar cu brio, dar și pe cel al umidității și temperaturilor destul de ridicate din Florida", a mai spus Alupei.

La competiție se vor alinia circa 700 de sportivi din 46 de țări.

Componența echipajelor românești:

FEMININ


simplu vâsle categorie ușoară (BLW1x): Elena-Iuliana Mihai


patru vâsle (BW4x): Larisa Elena Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu, Tabita Maftei


opt plus unu (BW8+): Mădălina Hegheș, Raluca-Georgiana Dinulescu, Andreea Popa, Vasilica-Alexandra Rusu, Mădălina Cașu, Dumitrița Juncănariu, Andreea-Ioana Budeanu, Georgiana-Simona Tătaru și Victoria-Ștefania Petreanu


MASCULIN


simplu vâsle (BM1x): Mihai Chiruță


dublu rame (BM2-): Florin-Sorin Lehaci, Alexandru-Dumitru Ciobică


patru rame (BM4-): Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu, Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc


patru vâsle (BM4x): Florin-Bogdan Horodișteanu, Dumitru-Antonio Stoica, Sebastian Cârstea, Cristian-Ionuț Cojocaru


opt plus unu (BM8+): Dorin Simion, Dumitru-Valentin Bucur, Florin Ceobanu, Marian Cireașă, Alexandru Tănasă, Denis


 Nichiteanu, Andrei Lungu, Constantin-Cristi Hîrgău, Adrian Munteanu.


Sursa foto: Federatia Romana De Canotaj/Facebook 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4594 secunde