Micii baschetbaliști de pe litoral vor întâlni o fostă vedetă din NBA

Campul lui Ghiță Mureșan vine la Constanța în luna august

475
Campul lui Ghiță Mureșan vine la Constanța în luna august - baschet-1336409078.jpg
A doua ediție națională a taberelor de baschet organizate de fostul jucător în NBA, Ghiță Mureșan, va avea loc în intervalul 2-25 august, la Constanța, București, Brașov, Timișoara și Cluj.

"Big Ghiță" a sosit în România la finalul săptămânii trecute, pentru a participa la un eveniment al sportului de masă, la Zalău, unde a anunțat și programul celei de-a doua ediții naționale a taberelor de baschet, pentru copii cu vârste cuprinse între 9-11 și 12-14 ani, care se vor derula între 2-25 august.
"Anul trecut, a fost ceva neașteptat, un succes. Nu credeam că atâția copii vor dori să participe. Au rămas și pe dinafară, din păcate, iar acum primim deja mailuri să mergem și în alte orașe, dar și să ni se ceară informații, pentru că au ajuns copiii să-și programeze vacanțele în funcție de programul campurilor. Sper că va fi la fel de bine și în această vară și mă bucur enorm pentru interesul copiilor către baschet și mișcare", a declarat, ieri, pentru Mediafax, Ghiță Mureșan.
Circuitul național este următorul: Constanța 2-5 august, București 7-10 august, Brașov 12-15 august, Timișoara 17-20 august și Cluj 22-25 august.
Mureșan se va afla din nou în mijlocul copiilor și le va împărtăși nu doar din experiența sa, ci îi va și învăța despre importanța școlii, dar și a sportului de masă, în cadrul programului "Educație prin sport - Programe de baschet pentru copii".
La ediția din 2011, prima națională, au participat 600 de copii, printre care și mulți con-stănțeni. Înscrierile pentru Ghiță Mureșan Summer Camp Tour din 2012 se vor face gratuit, pe site-ul www.ghitamuresan.ro, pe două categorii de vârstă 9-11, respectiv 12-14 ani. Nu va exista selecție, iar primii 60 de copii înscriși vor participa în fiecare oraș la ședințele de pregătire. Startul înscrierilor se va da în 11 iunie.

Ghiță Mureșan a anunțat și înființarea unei ligi de amatori, la nivel național, care îi va purta numele și va fi destinată exclusiv copiilor.
"Nu va fi o ligă de sport de performanță, ci pentru distracția celor mici. Sunt meciuri în Cluj, Turda și Huedia, sper că ne vom extinde și în alte județe, cu precădere în cele în care nu există tradiție în baschet. Liga nu este afiliată federației și am gândit-o ca pe un sistem after-school, prin baschet, care se va adresa copiilor din clasele I-IV", a explicat fostul jucător din NBA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Decembrie 2011
Stire din Sport : Baschet în spirit CS Phoenix
Pagina a fost generata in 0.353 secunde