Campionatele Naționale de lupte pe plajă pentru juniori, ediția 2011

Campionii s-au încununat la Mangalia

1201

Articole de la același autor

Spectacol de zile mari la Campionatele Naționale de wrestling-beach pentru juniori, competiție desfășurată, week-end-ul trecut, la Mangalia. Pasionați ai fenomenului, dar și câteva sute de turiști au venit pe plaja "Laguna", pentru a asista la luptele încrâncenate de pe nisip.

Ca în fiecare an, Mangalia găzdu-iește turneul final al Naționalelor de lupte pe plajă, o atractivă întrecere de sezon, în plină ascensiune, pe placul nu doar al specialiștilor, ci și al publicului larg.

Și ediția de anul acesta, organi-zată de Federația Română de Lupte, în parteneriat cu CS Mangalia și Primăria municipiului Mangalia, a fost una reușită, atât din punct de vedere valoric, cât și spectacular. Tinerii luptători, proveniți și din secțiile de libere, și din cele de greco-romane, s-au prezentat foarte bine, pregătiți de confruntare și dornici de a câștiga medalii.

Iată și rezultatele înregistrate, pe categorii: masculin, ușoară: 1. Răzvan Roman (CSA Steaua București), 2. Mădălin Mânzală (CS Universitatea Craiova), 3. Florin Mânzală (CS Universitatea Craiova); masculin, grea: 1. Vlad Caraș (CSM Reșița), 2. Paul Baciu (CSS Dinamo București), 3. Adam Babaioana (CSM Reșița); feminin, ușoară: 1. Mădălina Lingurar (CA Roman), 2. Larisa Grigore (CSS Târgoviște), 3. Amalia Călian (CSS Viitorul Cluj); feminin, grea: 1. Anca Petre (CS Roman), 2. Angela Sălăjan (CSS Viitorul Cluj), 3. Laura Gavriliuc (CSS Petroșani); Open băieți: 1. Vlad Caraș, 2. Roman Răzvan, 3. Mădălin Mânzală; Open fete: 1. Anca Petrea, 2. Mădălina Lingurar, 3. Larisa Grigore.

v v v

Prezent la eveniment, Gigi Pambuca, președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, a felicitat gazdele pentru organizare, dar și-a exprimat și regretul că, dintre sportivii legitimați la cluburile do-brogene, niciunul nu a urcat pe podium.

"La Mangalia, se fac întotdeauna lucruri frumoase, iar ediția de anul acesta a Naționalelor nu face excepție de la regulă. Îi felicit pe frații Ionel și Lucian Luca, pentru condițiile pe care le-au oferit tuturor participanților, atât la Naționale, cât și la Cupa Mangalia, care a deschis regalul. A fost un turneu de valoare, la care au venit să se întreacă marea majoritate a campionilor din Româ-nia. Regret doar că sportivii constăn-țeni nu au cucerit medalii. Însă, nu trebuie uitat că Răzvan Roman și Vlad Caraș, campioni la categoriile lor, provin de la CS Mangalia, respectiv LPS Constanța. De asemenea, ne-a lipsit Dorin Pîrvan (LPS), aflat cu lotul național într-o acțiune în Republica Moldova", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gigi Pambuca.

Președintele AJL l-a felicitat în mod special pe Vlad Caraș, care a câștigat, recent, medalia de bronz la Campionatele Europene de cadeți din Polonia.

v v v

La Naționalele de la Mangalia, au fost prezenți și invitați speciali. Printre aceștia, Vasile Pușcașu, secretarul general al Federației Române de Lupte, foștii mari campioni Nicu Gingă, Simion Popescu și Ovidiu Lazăr, precum și maestrul Gheor-ghe Berceanu, personaj care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

v v v

Directorul executiv al Asociației Județene de Lupte Constanța, prof. Ioan Giuglea, a anunțat că, începând cu ediția viitoare, Campionatul Național de lupte pe plajă se va disputa după un nou regulament.

"Federația Internațională de Lupte a decis să modifice regulamentul, iar cea mai importantă schimbare este introducerea a patru categorii de greutate, față de două (până în 70 de kilograme și peste 70 de kilograme), câte sunt în prezent. Este o măsură foarte bună, pentru că, astfel, și sportivii de la categoriile mai mici vor avea șanse reale de a câștiga medalii. Imaginați-vă cum intră în arenă să se lupte, acum, un sportiv de 72 kilograme cu unul de peste 100 de kilograme. Șansele sale sunt minore și el știe acest lucru. Încearcă să compenseze handicapul prin tehnică, dar rareori se înregistrea-ză surprize. După noul regulament, ierarhiile vor deveni mult mai dina-mice", a explicat profesorul Giuglea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 August 2011
Stire din Diverse : Programul Galei HOP
Pagina a fost generata in 0.6043 secunde