Campionatul Național de Kung-Fu, în week-end, la Medigidia

180
Campionatul Național de Kung-Fu, în week-end, la Medigidia - campionatul-1541175214.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 4 noiembrie, la sala "Dan Spătaru" din Medgidia, se va desfășura Campionatul Național de Kung-Fu, la proba individuală Shuai-Jiao, și la cele pe echipe Tuishou și Sanda Light-Fighting. Campionatul este organizat sub tutela Federației Române de Arte Marțiale de Contact, la copii 4-13 ani, cadeți 14-15 ani, juniori 16-17 ani și seniori +18 ani, feminin și masculin.

La acest campionat, și-au anunțat prezența următoarele cluburi: CS Marea Neagră, CSU Neptun Constanța, CS Panda Poarta Albă, CSA Axiopolis Sport Cernavodă, CS Shaolin Callatis Mangalia, CS Noua Generație Mangalia, CS Silver Samurai Cobadin, CSM Medgidia și CS Silver Samurai Medgidia, ultimul fiind și club organizator.

Deschiderea oficială are loc la ora 10, iar un sfert de oră mai târziu, se dă startul probelor Shuai-Jiao și Tuishou. În intervalul orar 14-14.30 este pauza, iar apoi, până la ora 17, vor avea loc confruntările din cadrul probei Sanda Light Fighting. Premierea este programată imediat după terminarea tuturor probelor de luptă.

"Pentru prima oară în România, se organizează Campionatul Național la proba Shuai-Jiao, care reprezintă una dintre cele mai populare forme de luptă sportivă din China și din alte țări din Asia. În traducere directă, numele probei este «proiectare peste picior», fiind o formă de pregătire și de luptă veche de peste 4.000 de ani. În această formă de luptă își regăsesc originea luptele mongole, Sumo și Judo din Japonia. Se aseamănă foarte mult cu luptele libere (sport olimpic), diferențele fiind mai degrabă date de echipamentul de luptă și regulamentul de arbitraj. În prezent, pe teritoriului Chinei se practică șase versiuni ale acestei forme de luptă sportivă. Sportivii din România practică versiunea tradițională folosită la Templul Shaolin, doar cu proiectări, fără luptă la sol, fixări și ștrangulări", a declarat președintele CS Marea Neagră, Florin Iordănoaia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2555 secunde