Campionatul Național de box, întrerupt! CS Farul a ratat șansa unei medalii de aur

193
Campionatul Național de box, întrerupt! CS Farul a ratat șansa unei medalii de aur - campionatul-1584385224.jpg

Articole de la același autor

Răspândirea virusului Covid-19 afectează foarte multe competiții sportive care ar fi trebuit să aibă loc, în această perioadă, pe teritoriul României. Un exemplu în acest sens este Campionatul Național de box - tineret, care a avut loc la Giurgiu și la care au participat și sportivii de la CS Farul Constanța.

Competiția a fost una inedită, din cauza faptului că, atunci când s-a ajuns în faza semifinalelor, a fost întreruptă. Organizatorii au luat decizia să anuleze semifinalele și finalele pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

Claudiu Petre, de la CS Farul, a luptat la categoria 64 de kilograme și a încheiat competiția pe locul 5. Un alt sportiv al clubului de la malul mării, Ersen Husein, a ajuns până în faza semifinalelor, iar mai departe nu a mai avut șansa să lupte pentru aur, din cauza întreruperii competiției.

La această oră, nu se știe sigur dacă evenimentul, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 9-15 martie, se va mai relua, astfel că lucrurile sunt incerte până ce va trece această perioadă grea pentru sportul românesc.

Antrenorul care i-a însoțit pe cei doi sportivi la competiția de la Giurgiu este Marcelică Tudoriu, cel care este aproape de elevii săi zi de zi, la fiecare antrenament.

Tehnicianul este dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat, pentru că era sigur că elevul său Ersen Husein avea toate șansele să cucerească medalia de aur.



"Am fost la Giurgiu, acolo unde a avut loc Campionatul Național de tineret. Am avut doi sportivi în competiție, iar eu sunt mulțumit de evoluția ambilor. Claudiu Petre ar fi putut să se claseze pe un loc mai bun, însă este bine și așa. Legat de participarea lui Ersen Husein, nu știu ce să spun. Știu că întreruperea competiției este benefică pentru toți sportivii. Sănătatea primează în aceste momente, însă Husein avea șanse mari să câștige aurul. Acum, nu mai contează. Este o situație pe care nu o putem controla. Nu știu să vă spun dacă evenimentul se va mai relua. Vă dați seama că sportivii ar trebui să efectueze din nou cântarul oficial, ceea ce pentru un pugilist este foarte greu. Nu cred că va mai avea loc competiția", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Marcelică Tudoriu.
Sportivii din cadrul secției de box a CS Farul vor intra într-o pauză prelungită, cel puțin până la data de 31 martie, așa cum se întâmplă cu toate secțiile.

XXX

Fostul mare atlet Ilie Floroiu a vorbit și el, pentru "Cuget Liber", despre criza generată de virusul Covid-19.

"Ne confruntăm cu o pandemie, fapt care înseamnă răspândirea acestui virus la nivel mondial. Mie mi se pare că aceasta este o măsură de apărare a sportivilor și a antrenorilor. Este o problemă extrem de serioasă. Trebuie să ne protejăm. Noi nu suntem izolați de restul țării. Facem parte din această țară. Acest virus nu ține cont că unii sunt sportivi, unii sunt oameni politici și așa mai departe", a declarat Ilie Floroiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8763 secunde