Campionatele de baschet s-au încheiat! Ce poziții au "prins" echipele constănțene

235
Campionatele de baschet s-au încheiat! Ce poziții au

Articole de la același autor

După ce campionatele de handbal și volei din România au fost închise, iată că a venit și rândul baschetului să fie oprit, din cauza pandemiei de coronavirus.

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a constatat, marți, imposibilitatea continuării Ligii Naționale (masculin și feminin) și Ligii I - ediția 2019/2020 și a stabilit încheierea competițiilor amintite cu clasamentele în vigoare la data de 8 martie 2020, fără decernarea titlului de campioană națională.

Decizia va intra în vigoare începând cu data de 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF și Liga I posibilitatea de a-și rezolva în următoarele 72 de ore toate aspectele organizatorice.

Consiliul Director al FRB recomandă tuturor cluburilor participante în LNBM, LNBF și Liga I să negocieze încheierea amiabilă a tuturor contractelor cu participanții la activitatea sportivă, pentru a evita ulterioare litigii salariale.

Echipele de baschet constănțene, BC Athletic și CS Phoenix-Știința, vor fi nevoite să se supună acestei decizii și să reia antrenamentele, însă fără să se mai gândească la reluarea sezonului competițional.

Team-managerul BC Athletic, Andrei Talpeș, a ținut să transmită un mesaj fanilor "Gladiatorilor din Tomis".

"Sezonul LNMB 2019-2020 a luat sfârșit. Vă mulțumesc tuturor pentru toate clipele frumoase petrecute împreună. Cu siguranță rămânem numai cu amintiri plăcute după acest campionat. Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează!", a transmis Andrei Talpeș.

Și cei de la CS Phoenix-Știința au ținut să anunțe ceea ce se va întâmpla, pentru ca fanii să cunoască situația.

"Federația Română de Baschet a anulat sezonul competițional 2019/2020 în Liga Națională de Baschet și Liga I. Decizia a venit după ce Consiliul Director a constatat imposibilitatea reluării competițiilor. S-a decis menținere ierarhiilor din clasamentele înregistrate la data de 9 martie, momentul suspendării sezonului, fără a se decerna titlul de campioană", a transmis conducerea CS Phoenix-Știința.

XXX

În Liga Națională masculină, după ultimul meci, jucat pe 9 martie, U Cluj-Napoca ocupă primul loc, cu 33 puncte, urmată de CSM CSU Oradea - 33 puncte și BC CSU Sibiu - 31 puncte.

La feminin, pe primul loc se află campioana ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, cu 27 puncte, urmată de vicecampioana CS Municipal Satu Mare, cu 24 puncte, și FCC Baschet Arad, cu 23 puncte.

BC Athletic se află pe primul loc în Grupa Albastră, în timp ce, în campionatul feminin, CS Phoenix-Știința este pe locul al doilea în Grupa B.

De precizat faptul că ambele formații constănțene nu vor retrograda, astfel că vor evolua și din sezonul următor pe prima scenă a baschetului românesc.

În urmă cu exact o săptămână, pe 12 mai, președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, a declarat că a convenit de principiu cu reprezentanții cluburilor din ligile naționale masculină și feminină înghețarea campionatelor, majoritatea echipelor neavând posibilitatea financiară de a respecta regulile impuse prin ordin de ministru pentru reînceperea pregătirii.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat, pe 13 mai, într-o conferință de presă, că sporturile de contact și cele practicate în spații închise au un risc epidemiologic ridicat și nu este posibilă în acest moment redeschiderea lor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6165 secunde