Calcule, socoteli. În ce grupă a Ligii Naționale va juca CS Phoenix

916

Articole de la același autor

Conducerea clubului CS Phoenix Constanța a susținut, ieri, la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius", ultima conferință de presă a acestui sezon competițional. Au fost prezenți la eveniment, președintele Cristian Mănăstireanu, antrenorul principal, sârbul Predrag Stanojcic, asistent managerul Florin Cazan și jucătoarele Teodora Armanu și Ecaterina Armanu. 


Se pare că medalia de argint cucerită de CS Phoenix la turneul final al Ligii l are o însemnătate mult mai mare decât s-ar fi zis. Federația Română de Baschet a comasat cele două ligi de baschet existente într-una singură, pe care a împărțit-o în două grupe - în primă fază A, B, C, în cea de-a doua "Roșie", "Galbenă", "Albastră" (s-au dorit trei, însă nu există destule echipe). Decizia a fost luată înainte de turneul final, iar echipele au fost înștiințate de acest fapt. În același timp, FR de Baschet solicită tuturor cluburilor să aibă un management financiar impecabil, fără nicio datorie, pentru a se înscrie. De acest lucru poate profita CS Phoenix. 


Grupa A, cea care ar fi superioară valoric, ar urma să fie compusă din primele opt formații clasate în Liga Națională, sezonul 2017/2018, iar cea de-a doua, din locul nouă în Liga Națională, plus cele mai bune șapte formații din Liga l. Un calcul simplu arată că CS Phoenix este, în acest moment, pe locul 11 la nivel național. Cum FRB insistă pentru o contabilitate perfectă, trei dintre echipele din fața sa pot avea mari probleme: SCM Timișoara are datorii imense și sunt foarte mari șanse să se retragă, iar CSM Târgoviște are, la rândul ei, probleme foarte mari financiare. Sunt doar două cazuri evidente de echipe în dificultate, care ar urma să fie distribuite automat în grupa C. Cu puțin noroc, CS Phoenix poate accede direct în grupa A, alături de cele mai puternice formații din țară. 


"Depindem foarte mult de bugetul ce ne va fi atribuit de Primăria Constanța. Încă nu putem creiona o strategie, fiindcă nu știm exact în ce trebuie să ne încadrăm. Avem voie să înregistrăm două jucătoare non-europene și alte trei europene. Încă nu știm spre ce să ne îndreptăm privirile. Astfel, nu știm dacă vom putea forma o echipă care să poată lupta de la egal la egal în grupa Roșie sau ne descurcăm cu ce putem. De exemplu, ACS Sepsi Sf. Gheorghe are un buget de peste 1 milion de euro, iar CSM Satu Mare, fix 1 milion de euro. În acest moment, nu ne putem compara cu ei", a declarat președintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu. 


De asemenea, cluburile sunt obligate să participe în nou-înființata Ligă Națională de 3x3, la minimum patru turnee. Neparticiparea în această competiție și în CN de juniori se sancționează cu depunctarea de 5 puncte în Liga Națională de 5x5. 
"Naționalele României au calificări în preliminariile europene și mondiale, iar FR de Baschet a lăsat la alegere prezența la asemenea turnee. Apoi, văzând că prezența a fost minimă, a impus-o forțat. Noi mergem acolo să ne facem treaba însă, pentru noi este o competiție oarecum amicală. Pe noi ne interesează mai mult baschetul 5x5", a completat Mănăstireanu. 


Antrenorul principal Predrag Stanojcic a anunțat că va continua la Constanța și sezonul viitor. Acesta s-a declarat mulțumit de prestația elevelor sale la turneul final din Târgoviște.


"A fost foarte bine, cu excepția faptului că am pierdut finala cu CSM Târgoviște ratând o liberă, cu opt secunde înainte de fluierul final. Dacă o marcam, alta era starea mea de spirit", a declarat tehnicianul sârb. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2513 secunde