Calcule și socoteli în Liga Națională. Ce ar trebui să evite HC Dobrogea Sud

258
Calcule și socoteli în Liga Națională. Ce ar trebui să evite HC Dobrogea Sud - calculesi-1553196529.jpg

Articole de la același autor

Se fac ultimele socoteli în Liga Națională de handbal masculin, cu două etape înainte de terminarea sezonului regulat. 


Se cunosc cele opt formații care își vor disputa cununa de lauri: AHC Dobrogea Sud Constanța, CSM București, CS Dinamo București, AHC Dunărea Călărași, AHC Potissa Turda, SCM Politehnica Timișoara, CSA Steaua București și CSM Focșani. Singura necunoscută, dar poate și cea mai importantă este ierarhizarea finală. Doar CSM Focșani își cunoaște postura din care va ataca partea secundă de campionat - ocupanta locului opt. 
Pe prima poziție se află HC Dobrogea Sud, care are patru puncte peste CSM București, însă cele două formații se vor întâlni în meci direct, miercuri, 27 martie, în Capitală. Apoi, "delfinii" vor întâlni pe AHC Potaissa Turda, la Constanța, miercuri, 3 aprilie, o formație valoroasă, imprevizibilă, care poate produce surpriza în orice secundă. Practic, partida dintre CSM București și HC Dobrogea Sud este esențială. O eventuală victorie a CSM-ului, coroborată cu un pas greșit al constănțenilor cu Turda, poate duce CSM-ul pe prima poziție. Victoria HCDS-ului stabilește campioana sezonului regulat, iar din spate poate să profite Dinamo București, cea care stă la pândă pentru locul doi. 


XXX 
Cele opt formații vor fi împărțite în două grupe a câte patru formații, după cum urmează: Grupa A (locurile 1, 3, 5, 7), Grupa B (locurile 2, 4, 6, 8). Dacă vrei să eviți HC Dobrogea Sud, formație cu șanse reale la prima poziție, și ai de ales între locurile 3-4 sau 5-6, faci tot posibilul să termini pe locurile 4 sau 6, ce duc în Grupa B. Nu poate fi vorba de non-combat, ci doar strategia cea mai sănătoasă prin care poți ataca titlul de campioană. În plus, în grupe, ocupantele locurilor 1-2 vor pleca cu șase puncte, locurile 3-4 cu patru puncte, locurile 5-6 cu două puncte, locurile 7-8 cu zero puncte. Așa că trebuie să fim pregătiți de rocade "surprinzătoare" în ultimele două etape, cele mai frecvente în zona locurilor 3-7 (Dinamo București - o restanță, Dunărea Călărași, AHC Potaissa Turda - o restanță, SCM Politehnica Timișoara și CSA Steaua București - o restanță). Pentru HCDS este de evitat o grupă cu Dinamo București, campioana României câștigând ambele partide din acest sezon. În cele 12 partide disputate împotriva formațiilor din Top 8, HCDS a înregistrat nouă victorii și trei înfrângeri (una cu Potaissa Turda și două cu Dinamo). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4754 secunde