Bună șansă de promovare a oinei în Marea Britanie. "Am rămas surprinși!"

329
Bună șansă de promovare a oinei în Marea Britanie.

Articole recomandate

London Oina Society, prima echipă de oină constituită în afara țării și formată numai din jucători străini, va participa în premieră la o competiție organizată pe teritoriul României, a declarat, pentru Agerpres, președintele Federației Române de Oină (FRO), constănțeanul Nicolae Dobre. 


Astfel, formația engleză va evolua alături de alte trei echipe, CS Politehnica Cluj-Napoca, Izvorul Chiuiești și Liceul Hida Sălaj, la Cupa Transilvaniei, competiție care se va desfășura la Cluj, în acest week-end. 


"Am rămas și noi surprinși când am fost contactați de englezi. Ne-au spus că și-au înființat o echipă, London Oina Society, și vor să vină să joace la Cupa Transilvaniei. Normal că ne bucură, pentru că e prima oară când o echipă alcătuită numai din jucători străini participă la o competiție de oină. Am urmărit pe internet câteva din meciurile lor, am văzut că au echipament personalizat, folosesc o minge oficială de oină, dar au în loc de baston o bâtă de baseball. Profităm de ocazie și le vom da tot ce au nevoie pentru a putea juca oină. Avem jucători români de oină, unii campioni naționali, care au plecat de câțiva ani în Anglia. O să vorbesc cu ei și o să îi pun în legătură cu cei de la London Oina Society. Poate reușesc să formeze 2-3 echipe și să joace constant, iar cu timpul englezii să învețe cât mai bine sportul nostru național și să îl promoveze în Marea Britanie", a declarat președintele Dobre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3651 secunde