Bulevardele mari - pline de lume, parcurile - închise! "Suntem sănătoși?"

165
Bulevardele mari - pline de lume, parcurile - închise!

Articole recomandate

Președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, a declarat că va transmite o solicitare către Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului pentru ca sportivii să aibă voie să se pregătească în spații deschise după 15 mai, criticând totodată decizia de închidere a parcurilor în timp ce oamenii aleargă pe trotuare respectând regulile de distanțare socială.

"Sper ca, din 15 mai, să se dea drumul la pregătire în spații libere. Chiar o să trimitem și noi o solicitare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Tineretului și Sportului. Trebuie să se dea drumul la pregătire, în grupuri de cât vor ei, dar lumea trebuie să se antreneze, să facă mișcare. Văd că și Ministerul Sănătății recomandă ieșirea afară cu păstrarea regulilor, care vor fi ele. În loc să lași parcul deschis, să pui paznici să nu se stea în grupuri, îl ții închis. Eu m-am uitat seara pe bulevardele mari, e plin de lume care aleargă. Plin! Suntem sănătoși? Oamenii respectă regula să nu fie grup, nu sunt mai mult de doi. Dar nu poți să faci aceeași chestie și în parcuri? Parcurile au fost închise pentru ăia cu grătarele, dar sunt închise și pentru ăia cu plimbarea și alergarea", a declarat, pentru Agerpres, președintele FR de Atletism.



Un sistem ce trebuie resetat


În ceea ce privește pregătirea atleților de performanță în perioada stării de urgență, Florea afirmă că acum s-a demonstrat că trebuie "resetat" acest sistem, fiind nevoie de întărirea cluburilor cu ajutorul comunităților locale.

"Din această perioadă se pot trage concluzii care fac parte și din strategia noastră, și anume că fiecare sportiv ar trebui să reprezinte comunitatea. Acum, toată lumea s-a dus acasă, în zona unde s-a născut și se antrenează așa cum poate, cu facilități mai mari sau mai mici. Strategia noastră este aceea de a se dezvolta comunitățile de atletism în jurul cluburilor și comunităților locale. Trebuie întărite cluburile pe plan local. Și apoi, după nu știu cât timp, să se treacă efectiv la partea de profesionism efectiv.

Sugestia noastră este să ne resetăm la nivel de performanță în România. Eu sunt în discuție mai de mult timp cu primarii, cu comunitățile locale, teoria noastră este să ne ducem cumva la origini, la bază. Până acum, toată lumea mergea la federație, dar ea doar coordonează, pregătirea o face clubul", a explicat Florea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4119 secunde